El plàstic: del mar al plat

Butlletí: 

L’alumnat de l’Escola la Sagrera va assistir a un esmorzar molt peculiar: entrepans de porexpan, pinxos de plàstic i cereals amb paper d’alumini! Descobriu com van treballar la contaminació per plàstics a través d’aquesta impactant activitat.
 

El passat mes de febrer es va celebrar la jornada d’innovació a l'Escola la Sagrera que va constar de tres fases: una activitat vivencial i impactant, treball i jocs a l’aula i una sortida de camp. Durant tota la setmana, l'alumnat separat per cases, va realitzar diferents activitats relacionades amb la contaminació causada pels residus derivats del plàstic i també sobre el canvi climàtic. A continuació us deixem amb el relat de l’alumnat i el professorat de l’escola que ens expliquen com van viure aquesta experiència: 
 
A finals de gener l’Escola la Sagrera vam rebre una invitació molt estranya; l’ONU ens oferia un esmorzar molt especial. Quan vam arribar al pati, l’esmorzar ja estava preparat però... Oh, sorpresa! No es podia menjar perquè eren entrepans de porexpan, pinxos de plàstic i cereals amb boles de paper d’alumini! 

 

    

 

A partir d’aquí, en grups, vam fer un seguit de proves per entendre d’on sortia aquell plàstic i on anava a parar. A l’aula, vam treballar la problemàtica dels plàstics a través de qüestionaris i jocs, que ens feien preguntes com quina grandària té l’illa de plàstic més gran del món o quants anys fan falta perquè una ampolla de plàstic desaparegui. Aquestes proves ens van fer aconseguir uns punts que vam intercanviar per monedes (els “gretis”), que ens servirien per a l’activitat final. A finals de la setmana, amb aquests “gretis” vam poder comprar eines i material per poder fer una neteja de residus a la platja. Així doncs, vam decidir fer una sortida a Bogatell, una platja que tenim ben a prop de l’escola i fer una competició per veure quin grup netejava el màxim nombre de brossa, plàstics i microplàstics.  

Aquesta activitat va sorgir arrel d'una formació que el professorat del centre va fer amb el CRAM. Va ser una setmana molt divertida i ens vam conscienciar una miqueta més de la problemàtica dels plàstics i com afecta el canvi climàtic en l’ecosistema marí. Us deixem el vídeo- resum de totes les activitats de la setmana: 

 

Jornada d'Innovació