#PlantamAlBalco porta el verd a casa

Butlletí: 

Arriba el bon temps i el confinament és bon moment per enverdir, naturalitzar els balcons, finestres, terrats, patis interiors o murs! Us convidem a fer-ho amb algunes idees que podeu compartir a les xarxes socials amb l’etiqueta #PlantamAlBalco.

Durant aquesta època, molts dels centres educatius de la xarxa estàveu enfeinats per enverdir i naturalitzar els patis, aprofitant el bon temps i les plantes que havíeu sol·licitat a través del programa Escoles + Sostenibles. Enguany podeu seguir amb aquesta idea promovent entre l’alumnat la seva implicació per naturalitzar la ciutat des de casa i amb els beneficis que això suposa tant per a nosaltres, com per a la biodiversitat de Barcelona. Us imagineu passar de viure en una ciutat grisa, a una ciutat verda com la del conte que es va explicar des del Servei de Documentació d’Educació Ambiental fa unes setmanes a un canal sobre iniciatives d’educació ambiental? Si no heu tingut ocasió de veure’l, doneu un cop d’ull a aquesta notícia.

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat la campanya “Planta’m al balcó” per repartir més de 80.000 plantes gratuïtament a través de les compres als mercats municipals. Si heu tingut ocasió d’obtenir-ne, en aquest enllaç trobareu consells sobre com trasplantar-les i mantenir-les així com informació variada per aconseguir enverdir les vostres cases. Amb aquesta mateixa campanya, l’Ajuntament anima a compartir a les xarxes socials una fotografia de casa vostra ben verda amb l’etiqueta #PlantamAlBalco, i després, mostrar-ne un recull el dia 22 de maig, Dia Mundial de la Biodiversitat.  
 

A continuació us destaquem alguns recursos que us ajudaran en aquest repte i que poden ser també una bona ocasió per experimentar, observar, aprendre i gaudir:  

  • La Huertina de Toni, un canal de You Tube on trobareu un seguit d’activitats senzilles per fer germinar llavors, cuidar les plantes, fer compost etc. 

 

Trailer || La Huertina De Toni

 

  • Com fer germinar les verdures i fruites que compreu i altres idees molt originals per enverdir casa vostra! 
     

How to Replant Vegetables! | Gardening Hacks and Tips by Blossom

 

 

COMPOST CASERO FÁCIL! No compres abono Cómo hacer composta casera organica ecológico macetas huerto

 

  • Fer compost amb ampolles de plàstic aprofitant els testos amb plantes que tingueu a casa.  

Como hacer Compost en Botellas de Plástico dentro de casa #quedateencasa y composta #conmigo

 

  • Ecologia urbana des de casa: web des d’on a part de recursos per fer entrar la natura a casa i conèixer la biodiversitat de la ciutat, també podeu consultar qualsevol aspecte relacionat amb la sostenibilitat de la ciutat: residus, energia, canvi climàtic, mobilitat, urbanisme i paisatge urbà, etc.