Entorns escolars més segurs i saludables a Barcelona

Butlletí: 

El projecte “Protegim les escoles” té per objectiu promoure uns entorns escolars segurs i saludables i fins al 2023 transformarà uns 200 entorns escolars. Aquest estiu ja s’han iniciat les intervencions a 22 centres educatius de la ciutat. 

Les escoles són llocs plens de vida, amb un gran volum de persones que s'hi acosten cada dia, entre alumnes, docents, pares i mares. Per això, els seus entorns han de ser llocs segurs i saludables, amb espais d'estada i joc i també on hi hagi menys contaminació. Amb aquest objectiu, Barcelona posa en marxa el projecte Protegim les escoles, que fins al 2023 transformarà uns 200 entorns escolars. 
 

Què és una escola protegida?  

És la transformació de l'entorn de l'escola, posant al centre la seguretat i el benestar dels nens i nenes a través de diverses accions:  

  • Pacificació del trànsit en l’entorn escolar. 

  • Millora dels accessos a les escoles. 

  • Ampliació de les zones d'estada i del verd, incorporant nou mobiliari urbà: bancs, jardineres...  
     

A quines escoles s'acturà? 

Fins al 2023, l'Ajuntament actuarà en uns 200 centres educatius: es pacificaran 120 entorns escolars en el marc d'aquesta iniciativa, als quals cal sumar-hi 80 escoles més on s'executaran accions de reurbanització en el marc d’altres programes municipals, com el de les Superilles, els ecoxamfrans o el Pla de Barris. El programa s'estendrà poc a poc a totes les escoles de Barcelona.  

Aquest estiu de 2020 han començat les actuacions a 22 escoles de la ciutat, i l’any 2021 es faran les millores a 50 més.  

 

+ INFO 
> Presentació del programa