Es posa en marxa el Tinguem cura del planeta

Butlletí: 

Reprenem la microxarxa per a centres de secundària Tinguem cura del planeta que va quedar aturada el curs passat. La propera trobada virtual serà el dimecres 30 de setembre per explicar als centres participants com es planteja aquest curs. 

Tinguem Cura del Planeta és un procés que convida els joves a reflexionar i actuar per a millorar el planeta. Aquest és un procés educatiu que busca el compromís i la responsabilitat dels joves per a superar la crisi social i ambiental que pateix el nostre planeta, mitjançant un procés interactiu dut a terme per joves d'entre 13 i 16 anys de diferents localitats, regions, països, que aprenen i actuen units amb un objectiu comú: tenir cura del planeta.  

Com es vehicula i concreta tot aquest procés?  

  1. Els centres que hi participen tenen per objectiu la transformació del centre i del seu entorn (de barri o de ciutat).  

  1. El Tinguem Cura del Planeta és una iniciativa liderada i protagonitzada per l’alumnat que resulta ideal per incorporar-la com a Pla d’Acció del projecte de sostenibilitat d’Escoles + Sostenibles. 

  1. Seguint la metodologia que es proposa, el centre inicia un procés que després compartirà amb la resta d’alumnat dels centres participants de tot Catalunya, Espanya i Europa, a través d’unes trobades de joves que s’anomenen “Conferències”. 

  1. El seguiment i acompanyament d’aquest procés es fa des de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) i a Barcelona, concretament, des d’Escoles+Sostenibles. 
     

Fins ara, s'han realitzat 7 Conferències Catalanes, 4 Conferències Estatals i 4 Conferències Europees. La darrera Conferència Catalana va tenir lloc el maig de 2019, amb l’objectiu d’intercanviar les propostes i accions dels centres, així com escollir els delegats per la propera Conferència Estatal. El confinament va paralitzar-ho tot. Aquest curs, malgrat les limitacions que pot suposar la situació de la COVID-19, ens proposem començar-lo amb força i seguir actius amb la microxarxa Tinguem cura del planeta!  

Per als centres interessats a participar-hi per primera vegada, ens podeu escriure un correu a escolessostenibles@bcn.cat i us contestarem abans del dia 30 de setembre. Per als centres que ja formeu part del Tinguem cura del planeta, hi haurà una reunió informativa en format virtual el proper 30 de setembre per la tarda, consulteu el vostre correu electrònic per confirmar l’assistència i participació. Ens posarem al dia del plantejament d'aquest curs tan especial i resoldrem els dubtes.  

Les Conferències “Tinguem Cura del Planeta” no s'aturen!