Butlletí 363

Dijous, 12 novembre, 2020

Butlletí: nova guia Escoles + Sostenibles, "timeline" dels 20 anys del programa, VI Simposi de docents  i molt més!

Es publica la nova guia del programa Escoles + Sostenibles: passem a l’acció!

Ja tenim a punt aquesta nova edició de la guia del programa, un instrument de treball per als equips dels centres educatius que volen impulsar l’educació per la sostenibilitat.

El pati, un espai d’aprenentatge

L'Escola Casas continua amb elPprojecte pati: Casas Respira, fent especial èmfasi en la participació de la comunitat educativa en totes les fases del procés. La convivència, l’aprenentatge i la creació d’espais saludables són els eixos principals de treball.

Invents per salvar el planeta

L’alumnat de l’Escola Els Arcs ha preparat una exposició virtual amb invents d’allò més enginyosos i útils per a reduir la contaminació i els efectes de l’emergència climàtica. Alguns dels invents són contenidors d’escombraries “intel·ligents” o unes vambes que generen energia amb el moviment dels peus.  

Inscripcions obertes al VI Simposi de docents ESenRED

Del 2 al 5 de desembre se celebrarà la sisena edició d’aquesta trobada organitzada per la xarxa estatal d’escoles per la sostenibilitat ESenRED. Enguany, com que se celebrarà en format virtual, tot el professorat dels centres d’Escoles + Sostenibles hi esteu convidats. 

L’informe ‘Planeta Viu’ alerta de la crisi de la biodiversitat

L'estudi denuncia que les espècies vertebrades han patit una pèrdua del 68% durant les últimes dècades. Aquesta xifra s’agreuja en el cas de la fauna marina i també és especialment elevada en algunes zones del planeta com Llatinoamèrica.  

Us invitem

Esmorzar B+S “Nous escenaris, nous reptes”, activitat per fer una mascareta amb texà, fòrum “Joves i Mediterrània+25”, xerrades “Fixing the future”, premis Ecoinnovació educativa, vídeo de la jornada “Renaturalització dels espais educatius”, festival SUNCINE i el projecte MetropolisFPLab.