Butlletí 375

Dijous, 20 maig, 2021

Cap d’Any fora de temporada: celebrem la cloenda dels 20 anys, jornades “Emergència climàtica. La ciència respon” i molt més!

Cap d’Any fora de temporada: celebrem la cloenda dels 20 anys

El proper 15 de juny farem un acte de cloenda d’allò més inusual: unes campanades de Cap d’Any per acomiadar el curs dels 20 anys d’Escoles + Sostenibles. Descobrirem qui ha superat els reptes, com ha anat el joc de descoberta, estrenarem en primícia el vídeo del programa i molt més! 

Comença el joc de descoberta: “La misteriosa fuita de C02”!

A partir d’avui, prop de 50 centres de la ciutat inicieu aquest joc que convertirà l’alumnat en herois i heroïnes a la recerca de la fuita de C02. Volem veure els vostres dots d’investigació! Els que  us heu inscrit per participar, us animem a compartir-ho amb l’etiqueta #20AnysEscolesSostenibles. 

Infants i joves tindran un espai destacat en les jornades “Emergència climàtica. La ciència respon”

El 31 de maig i l'1 de juny s’organitzen aquestes jornades en què l’alumnat d’alguns centres d’Escoles + Sostenibles presentarà els resultats de les recerques i les demandes que han fet en el marc de la iniciativa “Joves per l’emergència climàtica”.

Remix the school: del malbaratament alimentari als bioplàstics

L’Escola Sant Martí de Poblenou emprèn un projecte conjunt amb el FabLab de Barcelona en el qual s’analitza l’impacte del malbaratament alimentari i com, amb el poder de la creativitat, es poden reaprofitar restes alimentàries per crear materials sostenibles. 

Un diari interactiu que recull les primeres setmanes de vida dels coloms

Què faríeu si un colom nidifiqués a la finestra de l’aula? L’alumnat de l’Escola Antoni Brusi ha observat el procés de nidificació, naixement i creixement d’aquest animals i ha creat una eina interactiva amb imatges i vídeos per compartir-ho.

Descobriu la biodiversitat que us envolta amb l’SDEA

Insectes, animals exòtics, plantes, ocells... El recull de recursos que han preparat des del Servei de Documentació d’Educació Ambiental amb motiu del Dia Mundial de la Biodiversitat, el pròxim 22 de maig, us permetrà ampliar els vostres coneixements sobre la fauna i flora que tenim ben a prop.

La Setmana de la Natura us espera!

Del 24 de maig al 5 de juny podeu participar-hi de moltes maneres amb el vostre centre educatiu: organitzant una activitat, col·laborant amb una entitat del barri o bé implicant a les famílies. És el moment de moure fitxa per a la conservació de la natura, us hi animeu?