Finalitza el curs de celebració dels 20 anys d’Escoles + Sostenibles

Butlletí: 

L’acte de cloenda posa punt final a un curs ple d'iniciatives amb una participació de més de 5.600 alumnes i docents de 134 centres que ens han acompanyat per festejar aquest 20è aniversari. Gràcies pel vostre suport, seguim sumant anys al vostre costat!
 

“Cap d’Any fora de temporada” és el nom que se li ha posat a l’acte de cloenda dels 20 anys d’Escoles + Sostenibles, un espai on s’ha volgut festejar de manera diferent – amb campanades i vestits de gala - aquest curs tan especial. Més de 1.100 alumnes de 54 centres educatius s’han connectat per seguir-lo en línia. Durant l’acte s’han repassat aquelles iniciatives dutes a terme al llarg del curs, com els tres reptes llançats als centres i el joc de descoberta “La misteriosa fuita de Co2”, que es va dur a terme del 20 de maig al 4 de juny a l’entorn dels centres, per tots els barris de la ciutat. El conjunt d’activitats de celebració ha tingut un gran èxit de participació: un total de 5.600 persones – entre alumnat i professorat – de 134 centres que formen part del programa. 
 

    
L'acte de cloenda també ha comptat amb la presència d’Eloi Badia, regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona, que ha dedicat unes paraules d'agraïment a tota la comunitat educativa i ha posat en valor tota la tasca feta sumada a la peculiaritat d’aquest curs. Si no vau poder assistir-hi, aquí teniu el vídeo complet de l’acte: 

 

Minut 9:00 Nou vídeo de presentació d'Escoles + Sostenibles
Minut 13:00 Vídeo de la participació al "Joc de descoberta: la misteriosa fuita de C02"
Minut 21:20 Ball equip tècnic Escoles + Sostenibles (repte 3)
Minut 35:49 Campanades Escoles + Sostenibles (repte 3)

 
Publicacions del curs: nou vídeo del programa i la guia “Escoles + Sostenibles: passem a l’acció”  


Durant l’acte s’ha presentat en primícia el nou vídeo del programa Escoles + Sostenibles, que descriu breument què és i què ofereix el programa, explicat per docents, alumnat i la persona responsable del programa de l’Ajuntament. Durant aquest curs també s’ha publicat una nova edició de la guia del programa que, més enllà d'un instrument de treball per als equips educatius, vol ser un reconeixement explícit del compromís, l’esforç i la il·lusió dels gairebé 500 centres que n’han format part al llarg de la seva història.  

Volem agrair molt sincerament a tots els centres de la xarxa el vostre esforç i empenta dedicats a fer possible que aquest programa segueixi endavant, impulsant i estenent la sostenibilitat a la ciutat. També volem donar-vos les gràcies per participar en els actes de celebració del 20è aniversari i acompanyar-nos durant aquest curs tan especial. Res de tot això seria possible sense vosaltres i volem seguir sumant anys al vostre costat! 

 

Escoles + Sostenibles: 20 anys estenent la cultura de sostenibilitat als centres educatius 
 

Aquest curs 2020-2021 han format part del programa 358 centres educatius, més de la meitat dels centres de la ciutat de Barcelona, i gairebé un 70% s'hi han sumat en algun moment al llarg d’aquests 20 anys. Escoles + Sostenibles va néixer l’any 2001, en el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat des de l’educació i amb el reconeixement de les escoles com a agents de canvi a la ciutat. El programa implica de forma activa l’alumnat en la millora de la sostenibilitat del centre educatiu, amb projectes encaminats a fomentar la biodiversitat, els horts ecològics, el compostatge, la mobilitat sostenible, la qualitat de l’aire i l’acústica, el consum responsable i l’estalvi d’aigua i energia. Què hem fet durant el curs per celebrar els 20 anys?  

 


ACTE DE BENVINGUDA
DEL CURS 2020-2021

    

REPTES 20 ANYS
  

 

GUIA ESCOLES + SOSTENIBLES
PASSEM A L'ACCIÓ

 

TIMELINE 20 ANYS 
ESCOLES + SOSTENIBLES

             
   


JOC DE DESCOBERTA
LA MISTERIOSA FUITA DE CO
2

 


ACTE DE CLOENDA
DEL CURS 2020-2021

   
             

> Consulta la pàgina web dels 20 anys!
 

Quins han estat els moments més destacats d’aquests 20 anys d’història d’Escoles + Sostenibles?  

Quins han estat els fets més rellevants dels últims 20 anys? Com ha anat evolucionant el programa Escoles + Sostenibles? Amb aquest eix cronològic interactiu podreu conèixer més a fons la història del nostre programa!