Què sabeu sobre els refugis climàtics? Noves activitats educatives!

Voleu que el vostre alumnat comprengui la problemàtica de l’emergència climàtica d’una manera motivadora i creativa? Aquesta és una bona oportunitat! El programa d’educació ambiental de l’Ajuntament “Com Funciona Barcelona?” ofereix 4 activitats adreçades a educació infantil i primària.
Una de les accions que recull el Pla Clima de Barcelona és la de millorar les condicions de confort tèrmic en edificacions i espais públics de la ciutat i crear una xarxa d’espais de refugi climàtic davant altes temperatures, per garantir la salut i tenir una cura especial dels col·lectius més vulnerables. En aquest context, 11 escoles de la ciutat han participat al projecte europeu “Adaptar escoles al canvi climàtic a través del verd, el blau i el gris”, finançat per l’Urban Innovation Action (UIA), on els centres s’han convertit en refugis climàtics aplicant mesures blaves (incorporant punts d’aigua), verdes (creant espais d’ombra i amb vegetació) i grises (actuant sobre els edificis per millorar-ne l’aïllament).
Per aquest projecte, es van crear 4 activitats educatives sobre refugis climàtics que han passat a formar part del catàleg d’activitats del programa d’educació ambiental "Com funciona Barcelona?" per al curs 21-22. Us les presentem a continuació:
-
El Cargol Fajol i el refugi que ens cuida. Un conte interactiu per Educació infantil on l’alumnat podrà conèixer al Cargol Fajol i ajudar-lo a trobar la seva casa per protegir-se de la calor.
-
Quina calor! Curem el planeta per estar millor. Què li passa al planeta? L’alumnat de Cicle inicial d’Educació primària descobrirà què és el canvi climàtic i la importància de les nostres accions.
-
El futur climàtic en joc. Activitat per a Cicle mitjà d’Educació primària en format joc de preguntes i respostes en la que l’alumnat podrà descobrir el canvi climàtic i el paper que nosaltres hi juguem.
-
Mirant el futur. Activitat adreçada a Cicle superior d’Educació primària on l’alumnat reflexiona, a partir de la presentació d’un futur hipotètic, i descobreix la vinculació entre les seves accions al present i la seva repercussió en el futur.
Voleu que el vostre alumnat comprengui la problemàtica de l’emergència climàtica d’una manera motivadora i creativa? Aquesta es una bona oportunitat!
Si esteu interessades a fer aquestes activitats al vostre centre educatiu o voleu més informació podeu trucar al 93 326 22 23, enviar un correu a comfuncionabarcelona@bcn.cat o consultar la pàgina web del PAE.