Estrenem la nova guia per fer font a l’emergència climàtica des de les aules

Dijous, 27 gener, 2022
Butlletí: 

Ja està disponible per a tots els centres educatius la guia El repte de l'emergència climàtica: guia informativa i proposta d'activitats educatives i s’incorpora, així, a la col·lecció de guies d’Escoles + Sostenibles.


Aquest nou recurs ha estat creat en el marc del projecte Adaptar escoles al canvi climàtic a través del verd, el blau i el gris, que ha significat la transformació d’onze centres educatius de la ciutat en refugis climàtics, i se suma a les altres propostes didàctiques ja existents: la Maleta pedagògica per afrontar l’emergència climàtica (disponible en préstec a l’SDEA) i les 5 activitats incloses en el programa gratuït d’educació ambiental Com funciona Barcelona?.   

La guia, produïda en format digital i físic, està pensada per esdevenir una eina pràctica dirigida al professorat que serveixi per ajudar a comunicar la realitat del canvi climàtic i la necessitat de donar-hi resposta, generar esperit crític i motivar a l’acció.  

Per facilitar la lectura, està organitzada en dos blocs principals. La primera part, “Parlem del canvi climàtic”, inclou informació rigorosa, exemples propers i iniciatives encoratjadores que serveixen per explicar què és la crisi climàtica, quins són i seran els seus impactes i com podem fer-hi front. La segona part, “Ens activem: propostes per treballar el canvi climàtic a l’aula”, inclou propostes d’activitats i recursos per treballar l’emergència climàtica amb l’alumnat des dels 3 fins als 14 anys.  

Encara tenim l’oportunitat de fer front al canvi climàtic, i per això, l’acció des dels centres educatius és indispensable. Hi som a temps! 

Consulta la guia El repte de l'emergència climàtica: guia informativa i proposta d'activitats educatives 
Consulta totes les guies d’Escoles + Sostenibles