Butlletí 406

Dijous, 10 novembre, 2022

Inici rodó del nou curs d'Escoles + Sostenibles, coneixeu els centres educatius del Consell, i molt més!

Els centres educatius farceixen de sostenibilitat el Saló de Cent

Més de 200 persones s’han reunit, un any més, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona per celebrar conjuntament l’Acte de benvinguda del curs 2022-2023. El reconeixement a la tasca dels centres educatius de la Xarxa i l’impuls a l’economia del dònut han tingut un especial protagonisme. Coneixeu-ne tots els detalls!

Coneixeu cinc dels vuit centres educatius que formaran part del nou Consell Ciutadà per la Sostenibilitat

Les escoles Betània Patmos, Pia de Sant Antoni, Sant Ramon Nonat, Thau i l’Institut Escola Trinitat Nova són els cinc centres educatius que, després d'haver presentat candidatura, passaran a formar part del Consell. Les tres places restants seran escollides aleatòriament per sorteig entre tots els centres educatius de la xarxa. 

Joves inspiradores: tres activistes climàtiques llatinoamericanes visiten Barcelona

La Sara Cognuck, l’Helena Gualinga i la Julieta Martínez són tres joves activistes de Costa Rica, l’Equador i Xile, respectivament, que dediquen les seves vides a lluites socials relacionades amb la justícia climàtica. Aprofitant la seva visita a Barcelona les vam poder conèixer i vam quedar impressionades. Us expliquem tot allò que ens van compartir.

Apadrinar escocells per millorar la qualitat de vida de Barcelona

Diferents centres educatius d'Escoles + Sostenibles promouen la biodiversitat de la ciutat a través de la iniciativa “Cuida un escocell”, que permet, tant els centres com els veïns i veïnes, plantar i cuidar els escocells de Barcelona. Coneix la seva experiència!

L’Escola Frederic Mistral, cap al residu zero fent compost

El centre educatiu ha utilitzat les deixalles orgàniques dels seus esmorzars i berenars del curs passat, per convertir-les en compost per a l’hort escolar. Descobriu-ne tot el procés!

Desmuntant les “fake news” sobre salut i canvi climàtic

El professorat pot accedir, de forma gratuïta, a una formació per conèixer “Desfake”. Es tracta d’un programa innovador d’alfabetització mediàtica que dota d’eines a docents i alumnes per reconèixer informació fiable. Inscriviu-vos-hi ara!