Butlletí 413

Dijous, 16 febrer, 2023

Les Bressol es mouen pel Clima, el Projecte Blau de les escoles FEP, entrevista a l'Institut Narcís Monturiol i molt més!

Es constitueix el nou Consell Ciutadà per la Sostenibilitat i amb ell arrenca la renovació del marc de treball de la Xarxa B+S

El nou Consell, resultat de les eleccions celebrades aquesta darrera tardor, entoma l'encàrrec de renovar el marc de treball de la Xarxa B+S juntament amb l’Ajuntament. Els centres educatius i la resta d'organitzacions de la Xarxa tindreu oportunitats de participar en el procés durant aquest any 2023.

Projecte Blau, una mirada solidària cap al nostre mar

Durant dos anys, les divuit escoles de la Fundació Escoles Parroquials (FEP) han treballat, a través de l’art, quatre eixos que impliquen el mar Mediterrani: la crisi migratòria, la crisi climàtica, la justícia social i la memòria. El projecte ha culminat amb un acte que es va celebrar el 30 de gener de forma coordinada entre totes elles.

L’entrevista: Institut Narcís Monturiol

“Els temes de sostenibilitat es poden tractar a l’aula, no es queden en paper mullat. L’alumnat viu el medi ambient en primera persona”, Noemí Vita, Jordi Gonzàlez i Vega Baras, coordinadors d’Escoles Verdes de l'institut.

Natur@aula, un servei d’aprenentatge a l’aire lliure amb molts recursos

Aquest servei permanent està en contacte amb la natura més propera, amb recursos adreçats als centres educatius i a la ciutadania. Es troba a Can Rigal, al Districte de Les Corts. Descobriu tot el que us pot oferir.

Un equipatge per a la interculturalitat i l’equitat de gènere dirigit al professorat

Voleu promoure les vostres competències en igualtat de gènere i millorar la integració de les persones migrades? La Maleta Pedagògica que ofereix la Fundació SURT us ajudarà a aconseguir-ho. Descobriu-la!

La sequera deixa sense plantes a les Escoles + Sostenibles

Aquest curs no es podran atendre les sol·licituds de plantes fetes pels centres educatius a causa de les restriccions establertes per fer front a l’actual episodi de sequera. Malgrat els inconvenients, Escoles + Sostenibles us anima a aprofitar aquesta aquesta circumstància per seguir reflexionant amb l’alumnat sobre les conseqüències del canvi climàtic.

Les Escoles Bressol Municipals es mouen pel clima

El Conservatori de Música de Barcelona va acollir la presentació de l’estratègia “Bressols pel Clima”, un full de ruta per combatre la crisi climàtica des de la petita infància. Hi va haver una taula rodona, es va presentar un vídeo inspirador i també vam gaudir d’una reflexió artística... us n’expliquem tots els detalls!