Butlletí 414

Dijous, 2 març, 2023

Ja tenim data pels Actes de cloenda, recursos per treballar el 8M a les aules, l'Escola Nausica enverdeix la ciutat, i molt més!

Guardeu-vos la data! Actes de cloenda 2022-2023

Ja estem començant a preparar els Actes de cloenda d’Escoles + Sostenibles, on l’alumnat podrà gaudir d’una jornada lúdica i d’aprenentatge. Descobriu-ne tots els detalls.

El nou currículum escolar, una oportunitat per a l’educació ambiental

El passat divendres 3 de febrer va tenir lloc un taller organitzat conjuntament entre la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona. El taller es va centrar en les possibilitats i les oportunitats del nou currículum per treballar la sostenibilitat amb l’alumnat.

 

L’Escola Nausica surt al carrer per enverdir la ciutat

Cada cop són més els centres que s’inspiren amb el projecte “Enverdim Barcelona” per construir una ciutat més bonica, més harmònica, més neta i més verda. Per fer-ho, l’alumnat reparteix plantes per la ciutat i les regala als veïns i veïnes del barri. Llegiu l’experiència de l’Escola Nausica!

ECO4, un projecte en què el jovent és el protagonista per impulsar l’ecologia integral i la justícia global

Aquesta iniciativa està creada per una xarxa de joves que volen incidir en els reptes socioambientals de la societat. El projecte és una plataforma virtual compartida per orientar, proporcionar eines i materials i compartir experiències entre joves i educadors per treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Recursos, activitats i dinàmiques per treballar el feminisme a l’aula

Amb motiu del 8M, el Servei de Documentació d’Educació Ambiental presenta un recull de recomanacions per tractar la igualtat de gènere als centres educatius. Hi trobareu guies, recursos en línia, investigacions, un conte audiovisual, i molt més.

L'Espai PlanetAcció apropa la sobirania alimentària a les aules

En aquesta comunitat educativa virtual, oberta al professorat de secundària, podreu accedir a recursos didàctics i formacions per aconseguir un sistema alimentari més ètic i sostenible.