Butlletí 415

Divendres, 17 març, 2023

Doneu a conèixer les vostres iniciatives sostenibles, el Simposi de docents de la XESC des de dins i molt més!

El Mapa B+S us dona l'oportunitat de visibilitzar les vostres iniciatives sostenibles

El Mapa Barcelona + Sostenible és una eina digital que recull, entre moltes altres dades, tots els centres educatius que formeu part de la Xarxa. Serveix per donar a conèixer els vostres projectes i iniciatives amb informació, dades i imatges. Voleu cercar iniciatives inspiradores i actualitzar les vostres experiències?

La guia "Escoles + Sostenibles: Passem a l’acció" ja està disponible en castellà i anglès

La guia del programa ja pot traspassar fronteres. S’estrenen les versions en castellà i anglès per arribar més enllà i inspirar altres centres. La publicació és un instrument de treball per als equips dels centres educatius que volen impulsar l’educació per la sostenibilitat. 

L’Escola Santa Teresa de Lisieux construeix una aquaponia i aposta per les energies renovables

El centre de la Xarxa ens explica de primera mà dos dels projectes que han culminat recentment, així com les línies de treball que seguiran a partir d’ara per augmentar les accions relacionades amb la sostenibilitat i els espais verds del seu centre.

Activitats de l’Escola Rel per prendre consciència de l'entorn

L’Escola Rel porta disset anys transformant el seu centre per fer front als reptes de sostenibilitat en el procés d’aprenentatge. El centre ens comparteix dos exemples d’activitats integrades a l’escola que treballen les relacions amb l’entorn des d’aquest enfocament.

Per aturar el malbaratament alimentari, els centres també teniu molt a dir!

S’obre el procés de participació ciutadana per elaborar el reglament de la Llei de prevenció de pèrdues i el malbaratament alimentari. L'objectiu és recollir propostes i suggeriments per millorar-ne el contingut.

Es busquen projectes compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 

Science on Stage Future League busca projectes educatius on s’implementin els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Podeu guanyar una participació a l’European Science on Stage Festival que organitza l’entitat a Finlàndia! 

Portem el Dia Mundial de l’Aigua a les aules

Arriba el 22 de març, una data que se celebra anualment per tal de reflexionar i sensibilitzar sobre la importància de l'aigua, un element essencial per garantir la qualitat i la sostenibilitat del medi ambient i el benestar i la qualitat de vida de les persones. Aquí trobareu un parell de recursos per treballar amb l'alumnat la gestió conscient i sostenible de l’aigua.