Butlletí 418

Dijous, 27 abril, 2023

Tornen els Premis Escoles + Sostenibles, la nova maleta pedagògica per a una menstruació sostenible, entrevista a l'Escola Vedruna Immaculada i molt més!

Tornen un any més els Premis Escoles + Sostenibles

Com cada any a final de curs, engega una nova edició d’aquest suport econòmic per impulsar els projectes dels centres educatius d’Escoles + Sostenibles. El termini per presentar les vostres sol·licituds començarà l’1 de juny i finalitzarà el 14 de juliol.

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món

Joves de tot Catalunya van fer xarxa per aconseguir un món més sostenible, participant en tallers dinàmics i cooperatius, i en una fira d'intercanvi d’experiències. Al final de la jornada es van escollir les representants que aniran a la pròxima CONFINT estatal, a la tardor. En voleu conèixer més detalls?

Els hàbits de consum canvien als centres educatius amb la Marató per l’Emergència Climàtica

Durant el mes de març, diversos centres d’Escoles + Sostenibles s’han sumat a la vuitena edició d’aquesta campanya de sensibilització i de bones pràctiques pel que fa a l’ús i el consum d’energia i aigua. L’Escola Turó Cargol i l’Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia ens expliquen la seva experiència. 

Una vaixella reutilitzable en préstec per a les celebracions dels centres i les AFA

El tercer trimestre escolar és un període de grans celebracions en els centres educatius: festes de primavera, jornades culturals, comiats de final de curs, etc. El servei de préstec gratuït de la vaixella reutilitzable de l’Ajuntament pot ser un gran recurs per als centres i les AFA i una gran oportunitat per fer partícip tota la comunitat educativa en pràctiques de prevenció de residus.

L'entrevista: Escola Vedruna Immaculada

“Creiem que la sensibilitat ambiental ha incrementat. La societat està ajudant a fer visibles algunes situacions problemàtiques pel que fa a la sostenibilitat”; Imma Villanueva, Lourdes Miralles, Mònica Salinas, Josep Jové i Josep Gil, membres de l’Equip de sostenibilitat del centre.  

Lectures recomanades d’aquest Sant Jordi 2023

Fa uns dies celebràvem la diada de Sant Jordi i segur que molts i moltes ja us vau procurar lectures amb clau sostenible. Tot i així, el Servei de Documentació d’Educació Ambiental no vol perdre l’ocasió de recomanar-vos una selecció de títols imprescindibles per compartir a les aules.

Centenars d’activitats per a la Setmana de la Natura 2023

L’edició d’enguany se celebrarà del 22 de maig al 5 de juny amb més de 500 activitats que tenen com a objectiu promoure l’acció per reduir la pèrdua de biodiversitat a Catalunya. Us animeu a participar-hi?