Butlletí 423

Dijous, 7 setembre, 2023

Donem la benvinguda al curs 23-24 amb el Pla de formació, el butlletí E+S es renova, recursos sobre mobilitat sostenible i molt més!

Obertes les inscripcions per a la Marató per l'Emergència climàtica 2024

Del 2 de febrer a l’1 de març de 2024, centres educatius i equipaments de la ciutat tindran com a missió reduir el consum elèctric, d’aigua i gas. Voleu formar part d’aquest repte? L’estalvi econòmic assolit es destinarà a projectes socials per fer front a l’emergència climàtica. Us hi podeu inscriure fins el 29 de setembre.

Dos projectes de centres de la Xarxa, reconeguts com a Bones idees per canviar el món 2022

Es tracta de les iniciatives inspiradores de l’Escola Baixeras i el Col·legi Padre Damián, dues propostes per construir una ciutat més justa, diversa i respectuosa amb el seu entorn.

L’alumnat del Col•legi Jesuïtes Gràcia - Kostka renaturalitza un espai abandonat del barri de la Salut

Aquest centre ha estat un dels primers en participar en el programa ‘Mans al verd’, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona que s’emmarca en el Pla Natura (2021-2030) i que vol impulsar la participació ciutadana en la cura del verd i la biodiversitat de la ciutat. 

Impulsem la mobilitat sostenible i la qualitat de l’aire des dels centres educatius

Del 16 al 22 de setembre es celebrarà la Setmana de la Mobilitat Sostenible. Aprofitant l'avinentesa, us presentem un recull de recursos per treballar tant a les aules com a l’entorn familiar.

Teniu un lavabo amic de la menstruació sostenible al centre?

Des de Rezero, fundació sense ànim de lucre sobre la prevenció de residus i el consum responsable, s'engega la primera xarxa de Lavabos amics de la menstruació sostenible en centres educatius de Barcelona. Us hi podeu adherir fins el 29 de setembre.

Tallers gratuïts sobre compostatge

L‘Agència de Residus de Catalunya promou tallers gratuïts per als centres, com a mesura de conscienciació sobre els beneficis ambientals del compost, per estimular el seu ús en l’àmbit escolar. Inscriviu-vos-hi ara!

Nou Pla de formació per al curs 2023-24

Us presentem el nou Pla de formació del curs 2023-2024 d'Escoles + Sostenibles. Us recomanem especialment la proposta de microxarxes i d’espais d’intercanvi d’alumnat, que us facilitaran la posada en marxa del currículum a les aules. 

Nou curs, nou butlletí d’Escoles + Sostenibles

Encarem el curs 2023-2024 amb importants novetats en la nostra publicació, que adapta els seus continguts i la seva periodicitat per donar resposta a les vostres necessitats i continuar teixint aliances per estendre la cultura de la sostenibilitat en els centres educatius de la ciutat.