Butlletí 425

Dilluns, 6 novembre, 2023

Ja tenim dates per recollir el compost i mulch, l’Escola Magnòlia i Valldemossa uneixen forces per impulsar l’hort escolar, recursos de prevenció de residus i molt més!

Dates per recollir el compost i el mulch

El compost i el mulch que vau demanar ja està preparat al Viver! El període de recollida és del 13 al 24 de novembre. Recordeu, però, que cada centre tindrà una data i que fora del dia indicat no es farà cap lliurament. L’assignació la rebreu per correu electrònic, estigueu atents i atentes.

Presentem la “Mirada Blava” al Saló Nàutic 2023

L’Oficina Litoral de l’Ajuntament de Barcelona i l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat, amb el programa Escoles + Sostenibles, treballen conjuntament per connectar l’alumnat amb el mar més enllà de l’oci.

Més de 120 organitzacions al Fem Xarxing de Barcelona + Sostenible

La jornada de networking de la Xarxa Barcelona + Sostenible, celebrada el passat 29 de setembre, ha estat tot un èxit! Es van explorar les vies per afrontar els reptes prioritaris relacionats amb la propera renovació del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, on els centres hi teniu molt a dir.

L’Escola Magnòlia i l’Institut Valldemossa uneixen forces per impulsar l’hort escolar

L’alumnat de l’Escola Magnòlia ha visitat l’hort escolar de l’institut Valldemossa per inspirar-se amb la seva experiència. Aquesta col·laboració va sorgir, el curs passat, a les sessions de la microxarxa “Alimenta’t amb Seny”. 

Vora les 5 tones de teixits recollits a la Cursa Tèxtil escolar 2023

Nou centres educatius de Barcelona s’han engrescat i han passat a l’acció durant quatre setmanes per reciclar, reparar i reutilitzar material tèxtil dins i fora les aules. Us n’expliquem tots els detalls.

Com ho fem al centre: eliminar les tovalloletes a les escoles bressol

Aquest mes inaugurem aquesta nova secció del butlletí, on us mostrarem les experiències de centres de la xarxa entorn d’una temàtica concreta. En aquesta ocasió, parlarem de l’eliminació de les tovalloletes a les escoles bressol i les alternatives que en podeu fer servir.

La temàtica del mes: la prevenció de residus

Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, us oferim un recull temàtic de recursos per compartir-lo amb l’alumnat. Hi trobareu maletes pedagògiques, experiències inspiradores d’altres centres, jocs i molt més.

Climatubers: l’aterratge del canvi climàtic a les aules

Ecoserveis, juntament amb diverses entitats europees, han creat el curs en línia ”Climatubers”. Dirigit a docents i persones interessades, tracta l’ús del vídeo participatiu com a eina pedagògica.

L’oferta educativa del “Compartim un Futur” per al curs 2023-2024

Aquest programa metropolità d’educació ambiental ofereix un ampli ventall de formacions, tallers, guies i altres recursos que ben segur ajudaran l’alumnat a impulsar la sostenibilitat en el seu entorn.