Què és Barcelona + Sostenible?

Barcelona + Sostenible és la xarxa de més de 1.800 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica que construeixen col·lectivament una ciutat responsable amb les persones i l’entorn. La xarxa està formada per entitats ciutadanes, organitzacions empresarials i comercials, centres educatius, universitats, col·legis professionals, sindicats i administracions. 

 

Ciutadania + SostenibleEscoles + SosteniblesEntitats i Empreses + SosteniblesComerç + SostenibleAjuntament + Sostenible

 

Cada organització s’adhereix a la xarxa Barcelona + Sostenible amb la signatura del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 i contribueix a la transformació de la ciutat amb les seves accions. Els membres de B+S impulsen mesures de sostenibilitat dins les seves organitzacions, comparteixen bones pràctiques i desenvolupen projectes amb els altres integrants de la xarxa.

Marc de referència

Des de la xarxa Barcelona + Sostenible es promou la cultura de la sostenibilitat, una cultura en construcció que suposa repensar com organitzem la nostra societat i les nostres vides, de manera que trobem solucions que augmentin la nostra qualitat de vida i que minimitzin els impactes que degraden el medi i els recursos.

Missió

Estendre la cultura de la sostenibilitat a la ciutadania, als centres educatius, a les organitzacions, entitats i comerços de la ciutat de Barcelona a través del principi de responsabilitat compartida.

Visió

Volem que la ciutat de Barcelona sigui un referent en l’àmbit de la sostenibilitat i que la ciutadania i les organitzacions membres de la xarxa siguin els agents i principals protagonistes del canvi. El document full de ruta és el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, que esdevé un marc comú de treball.

Valors