La ficció criminal arriba a les Biblioteques amb ‘A propòsit de... BCNegra’ i ABCedariNegre

La ficció criminal arriba a les Biblioteques amb ‘A propòsit de... BCNegra’ i ABCedariNegre

No us voleu perdre cap de les novel.les negres més rellevants del gènere, ja siguin clàssiques o actuals? Doncs hauríeu de consultar A propòsit de... BCNegra, la guia de lectura de literatura negra que us ha preparat la Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró, especialitzada en gènere negre, coincidint amb BCNegra, la trobada literària internacional que se celebra del 21 al 31 de gener. A la biblioteca s’han encarregat de preparar-vos una bibliografia especialment pensada per als qui es vulguin capbussar en unes ficcions que cada dia tenen més adeptes.

Des del febrer del 2019, a la Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró s’hi troba el centre d’interès Fons Paco Camarasa, fruit del donatiu de la biblioteca personal que Montse Clavé, companya de Paco Camarasa, va fer a Biblioteques de Barcelona. Paco Camarasa va dirigir durant dotze anys la llibreria Negra y Criminal; també va conduir el club de lectura de novel.la negra de la biblioteca durant més de deu anys i va ser comissari de BCNegra fins l’any 2017.

Aprofitant la nova edició de BCNegra, Biblioteques de Barcelona i la Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró engeguen una proposta nova, l’ABCedariNegre, adreçada als lectors més fidels del gènere negre. Consisteix en la recreació de l’abecedari en una col.lecció de punts de llibre. Cada punt representa una lletra i inclou una relació de títols de gènere negre escrits per autors el cognom dels quals comença per aquesta lletra.

Els punts de llibre de l’ABCedariNegre es repartiran per les quaranta biblioteques de la ciutat. Mentre se celebri la BCNegra, es repartiran les lletres A, B, C i N, i cada cop que un usuari agafi en préstec una novel.la negra, la biblioteca l’obsequiarà amb un punt de llibre. Cada biblioteca tindrà punts amb lletres diferents, de manera que qui vulgui aconseguir les quatre haurà de visitar diverses biblioteques.

Quan s’acabi BCNegra, la iniciativa ABCedariNegre continuarà viva, encara que adoptarà un format diferent: cada mes es repartirà un punt de llibre amb una lletra de l’abecedari i els usuaris que vulguin col.leccionar-les totes hauran d’anar a la Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró i agafar en préstec una novel.la negra. Es tracta d’una proposta força atractiva per als amants del gènere negre, ja que podran aconseguir una col.lecció de punts de llibre amb els seus autors preferits sense haver de fer res més que agafar novel·les en préstec.

Més informació aquí.

 

 

Cartell BCNegra 2020 (Susana Blasco)