Vides paral·leles / Taula Paco Camarasa

Vides paral·leles / Taula Paco Camarasa

Més enllà de les comparacions entre vides il·lustres que van fer famós Plutarc, els personatges d’aquestes novel·les viuen vides paral·leles, noves existències que, de vegades, anaven buscant i, de vegades, els assalten per sorpresa. Joseph Sánchez, expolicia de Gibraltar que protagonitza la novel·la de Jerónimo Andreu El sueño del cíclope (2022), viu ara una vida nova, carregat de tatuatges, com a enllaç del Servei Secret Britànic, i rep la missió d’infiltrar-se en la màfia de narcotraficants moldaus que comença a operar a la zona. Pareu atenció a la novel·la d’Andreu, perquè acaba de guanyar la tercera edició del premi Paco Camarasa de novel·la negra. També la protagonista de De bestias y aves (2022), nova novel·la de Pilar Adón, viurà una existència paral·lela a Betania, una casa aïllada habitada per unes dones que sembla que la coneguin. Hi ha arribat conduint sense destí, fugint del record d’una germana ofegada. Viurà una vida paral·lela en la qual serà finalment part d’alguna cosa? Per la seva banda, Marina Sanmartín ens presenta a Las manos tan pequeñas, un personatge, el d’Olivia Galván, que és a la vegada escriptora de novel·la negra i esposa d’un home sospitós d’assassinat. Tot passa al Japó dels nostres temps, en una història que ens parla d’una dona amb un secret inconfessable.

 

Entre els autors i autores que participen en aquesta taula, hi ha Jerónimo Andreu, guanyador de l'edició de 2023 del Premi Paco Camarasa. L'atorguen cada any de manera conjunta els festivals de novel·la negra Las Casas Ahorcadas de Cuenca, Getafe Negro, Semana Negra de Gijón, Granada Noir, BCNegra, Pamplona Negra, el Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca, Valencia Negra i Aragón Negro. 

Per tal de retre homenatge a qui va ser el primer director de BCNegra i un dels llibreters que més profundament van conèixer l'escena literària negrocriminal del seu temps, els escriptors convocats faran el que millor feia Paco Camarasa: recomanar una obra literària als lectors i lectores que vulguin participar d'aquesta nova tradició de BCNegra.

Ho modera:

Taula rodona
Aribau Multicines
Aribau, 5