Vigàta, Camilleri

Vigàta, Camilleri

Hi participen: Sara Bilotti, Maurizio Torchio

Ho modera: Claudia Cucchiarato

Hi ha qui només pensa en les virtuts gastronòmiques del país, que no són poques, quan sent a parlar d’Itàlia, però si hi ha gent a qui només vindran a la memòria la pizza i la pasta, segur que els lectors i lectores de novel·la negra afinaran més i recordaran els plats que ens recomanaven el gran Andrea Camilleri i el comissari Montalbano: des de la pasta a la Norma fins a la caponata siciliana. A les autores i l’autor d’aquesta taula també els agrada menjar, és clar, però ens recorden, des de les seves ficcions, que Itàlia és tant una primera potència gastronòmica com literària i que la novel·la criminal hi és el plat del dia. El cuinen molts autors amb els seus detectius, però també moltes autores i els seus personatges femenins com per exemple Sara Bilotti, que aquest ens va servir Dies de tempesta, sobre una noia agorafòbica que supera les pors per investigar la desaparició d’una veïna. Per la seva banda, Maurizio Torchio va editar l'any passat El mal cautivo en castellà, on un narrador explica en primera persona la vida dins la presó on compleix condemna i els fets que el van dur fins allà. Que vagi de gust.

Aquesta activitat tindrà un servei de traducció simultània de l'italià al català.

Amb la col·laboració de l'Istituto Italiano di Cultura.

Ho modera:

Taula rodona
Casino L’Aliança del Poblenou
Rambla del Poblenou, 42.