A Daniel Giralt-Miracle

Crítica. Acció. Empremta

Autor/es
Pilar Vélez Vicente (direcció editorial) i Diversos autors (text)
Col·lecció
Gent de Barcelona

Daniel Giralt-Miracle ha estat un home de referència per a la cultura catalana dels segles XX i XXI. La seva pluralitat —crític d’art, professor, gestor cultural, comissari, escriptor, introductor de noves disciplines i un llarg etcètera— li ha permès d’actuar en i des de diversos fronts, en la majoria dels quals ha fet aportacions notables a una disciplina o a un context concret i ha donat veu o nova veu a moviments, conceptes, artistes, dissenyadors o creadors que han desenvolupat un rol clau en el seu àmbit o en algun moment de la cultura catalana contemporània.

A Daniel Giralt-Miracle. Crítica. Acció. Empremta és un recull de 47 escrits personals, fets per persones que han compartit experiències amb Daniel Giralt-Miracle al llarg dels anys, des de l’àmbit de la política artística, la premsa crítica, l’activisme associatiu, els grans comissariats, la creació en diferents àmbits, l’entorn personal i les institucions. A través d’aquests testimonis, es ressegueixen esdeveniments rellevants en la llarga trajectòria de Daniel Giralt-Miracle.

Els escrits van acompanyats de fotografies procedents, en la majoria dels casos, dels arxius personals de la família i dels propis autors dels textos. Aquest llibre de reconeixement s'endinsa en grans episodis clau, com el comissariat de l'Any Gaudí (2002) o la direcció del MACBA, però també en molts altres fets que han marcat la seva trajectòria, des de les crítiques d'art al diari Avui, la revista Destino i una llarga llista de mitjans fins a l'organització de múltiples exposicions, la promoció de publicacions o la seva implicació amb activitats com la joieria.

Societat
Art
Cultura
Arquitectura
Disseny
Escriptura
Pintura

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català
  • Any: 2023
  • Pàgines: 83
  • Edició: 1
  • Format: PDF
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-526-0

Preu

0.00€

Títols relacionats