Estoy hablando de mi generación. Artículos 1972-1977

Autor/es
Claudi Montañá i Josep Maria Ripoll (antologia)
Col·lecció
Biblioteca Secreta

Claudi Montañá (1944-1977) va viure a fons la seva època i se’n va desenganyar ràpid, davant l'allau de derrotes que van acompanyar les il·lusions d'unes quantes i entusiastes revoltes juvenils. Periodista i escriptor, de vida prematurament trencada, va publicar un grapat d'articles en revistes dedicades al rock, el cinema, la contracultura i els ideals polítics dels anys setanta, que encara avui tenen un efecte important. Va voler trencar fronteres entre el periodisme i la literatura de creació, i també entre l'underground –del qual va participar en l'ambient barceloní– i l'anomenada «alta cultura». Aquest llibre recupera la figura d'un escriptor que hauria de convertir-se en un referent del periodisme cultural i la creació literària.

Societat
Cultura
Contracultura
Literatura
Música
Periodisme

Què en diuen

"Per preservar les arrels i recuperar un mestre, Miqui Puig també ens ha recordat la figura de Claudi Montañá amb el llibre "Estoy hablando de mi generación (Artículos 1972-1977)", un dels periodistes més directes i brillants que va donar l'anomenada contracultura barcelonina dels 70. "

TV3 08/01/2021

"El Punt Avui: 'Els articles també compten'"

08/01/2021

"Hi ha alguna cosa en Montañà que el converteix en un narrador i crític diferent, poc convencional, que trenca amb els cànons i l’estandardització del llenguatge periodístic."

NÚVOL | ÀLEX GÓMEZ-FONT 09/02/2021

"Els articles de Montañá són autèntiques obres d’art que no envelleixen amb el temps i aporten un testimoni fresc i palpitant d’una època irrepetible. "

"El libro Estoy hablando de mi generación constituye todo un retrato social, pero la curiosidad del autor va mucho más allá de un movi­miento político o musical. Se interesa por el underground, sí, pero también por el pop, el librepensamiento, la contracultura, el rock, el cine de Godard, el movimiento hippy y, también, por cómo las huellas que Mozart o Erik Satie han podido influir en la cultura popular. "

"El sentit líric i crític de Montañà queda reflectit, en un variat panorama cultural, on destaquen les seves opinions sobre Pink Floyd, el París del maig del 1968, el cinema nord-americà, Andy Warhol, l’underground barceloní o l’experiència viscuda en una comuna de Girona."

NÚVOL | MIQUEL QUERALT 22/04/2021

"El Quadern El País: 'El cronista de la contracultura'"

10/10/2021

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Castellà
  • Any: 2020
  • Pàgines: 294
  • Edició: 2
  • Coberta: Rústica
  • Format: 15 x 21 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-280-1
  • Distribuïdor Editorial: Xarxa de Llibres

Preu

10.00€

Punts de venda

Dossiers de premsa

Títols relacionats