Gestar/Habitar Estrategias para la vivienda social en Barcelona

Autor/es
Caterina Figuerola i Ibon Bilbao

El llibre coral en què coneixeràs amb tots els detalls les propostes més innovadores de l’habitatge social a Barcelona.

En aquesta publicació, plena de plànols, dibuixos, infografies i fotografies, també hi trobaràs la veu de les persones. No és només un llibre d’arquitectura. És, a més, un relat amb el testimoni de la ciutadania que viu als habitatges socials, de qui els han construït i qui els han impulsat. El camí complet de l’habitatge social, des que se’n programa la promoció fins a l’experiència de ser habitat.

Abordar el procés de generació d’habitatge social des de la seva complexitat és una eina indispensable per poder arribar a entendre en quin moment es troba el parc d’habitatge públic dels grans nuclis urbans. La necessitat de respondre a l’emergència habitacional de manera sostenible ha fet replantejar l’estratègia per generar habitatge i, més urgentment, habitatge social.

Aquesta publicació exposa i analitza les diferents estratègies destinades a la promoció i l’execució d’habitatge social desenvolupades els darrers anys per l’Administració municipal a la ciutat de Barcelona, seleccionant una sèrie de projectes que exemplifiquen el màxim nombre de metodologies de treball, de programes i propostes innovadores garantint al mateix temps la qualitat arquitectònica.

És un llibre coral en el qual tots els intervinents en el procés de gestar i en el procés d’habitar han tingut veu. Una veu que s’ha vist materialitzada per una gran diversitat de documents: dibuixos, plànols, renderitzacions, fotografies, reflexions, debats, testimonis... Un recull de situacions que conviden a la reflexió.

Seleccionat premis FAD Pensament i Crítica 2024

Política
Societat
Urbanisme
Arquitectura
Cooperació
Habitatge
Economia social

Caterina Figuerola

Caterina Figuerola és arquitecta per l’Escola Superior Arquitectura de Barcelona ETSAB-UPC. Cofundadora de llindarquitectura. Té experiència en disseny i construcció d’obra pública mitjançant procediment de concurs, principalment habitatge social des de fase de concurs fins a execució, així com en equipaments. Desenvolupadora del sistema Elviña, el primer sistema certificat de construcció d’habitatge col·lectiu en fusta local a Espanya. Ha realitzat projectes liderats per associacions del tercer sector i ha participat en projectes pilot de desenvolupament social promoguts per diferents administracions. Forma part de l’àrea tècnica de la Fundació Hàbitat3 i té experiència en direcció i organització d’obres realitzades per empreses d’inserció social. És representant del Col·legi d’Arquitectes com a membre de jurat en concursos públics.

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Castellà
  • També disponible en: Català i Anglès
  • Any: 2023
  • Pàgines: 232
  • Coberta: Rústica
  • Format: 24 x 28 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-497-3
  • Distribuïdor Editorial: Xarxa de Llibres

Preu

35.00€

Punts de venda

Títols relacionats