Guia de fauna urbana de Barcelona

Autor/es
Sergi García Rodríguez i Martí Franch
Coedició amb
Cossetània Edicions
Col·lecció
Barcelona Ecologia
Subcol·lecció

Barcelona Ecologia i Natura

“Hom pensa que a la ciutat només hi viuen els animals que tothom coneix: gossos, gats, coloms, rates i, com a molt, pardals. En certa manera és lògic que es tingui aquest limitat i parcial coneixement, ja que des de sempre les ciutats han estat poc amigables amb la natura.”

Aquesta guia recull, entre altres aspectes, la descripció, la biologia, l’estatus, el nom científic, el català i el castellà i una excel·lent representació gràfica d’una vuitantena d’espècies de la fauna vertebrada i una quarantena de la invertebrada que es poden observar a Barcelona. 

Malgrat l’abundància, no hi són totes, però sí les més representatives d’una fauna, en general, desconeguda i sorprenent. Les espècies estan classificades segons si són pròpies d’ambients aquàtics, dels parcs i jardins o dels àmbits construïts i, en moltes d’elles, es dona alguna referència d’on és més probable veure-les. La intenció no és altra que, a través del coneixement, es transiti vers l’estima o, si més no, l’acceptació del nostre entorn natural més immediat.

Societat
Ecologia
Ciència
Fauna urbana
Medi ambient
Sostenibilitat

Què en diuen

"Passegem per la ciutat entre mussols, blauets, guineus, mimoses, miraguans i trèbols pudents."

"Més enllà dels coloms, les paneroles, les rates i els pardals a Barcelona s’hi poden trobar altres espècies vertebrades i invertebrades. Un desconeixement que no es limita al món animal sinó també al de les espècies vegetals."

"El llibre ens recorda que no estem sols a la ciutat, i que tenim de veïns moltíssims animals, que han de ser preservats."

3cat | InfoK 08/05/2024

Sergi García Rodríguez

(Barcelona, 1965) és llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona i en Filologia Hispànica per la de Barcelona. Des de 1999 està vinculat a l’entitat Galanthus, des de la qual ha desenvolupat i participat en multitud de projectes, principalment a Barcelona, que han posat en valor la biodiversitat urbana, com ara el de la reintroducció del falcó pelegrí, el Projecte Oreneta, l’impuls de la naturalització de les basses urbanes o la reintroducció de l’eriçó. Ha assessorat en el disseny de nius integrats en edificis, experiència que va servir per confeccionar el llibre Arquitectura i fauna urbana, del qual és coautor. Ha escrit articles de divulgació i opinió a La Vanguardia, El País i El Periódico, i en revistes com Quercus, Descobrir Catalunya i Barcelona Metròpolis, entre altres. Actualment està desenvolupant projectes i tasques relacionades amb la biodiversitat urbana per a l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Viladecans.

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català
  • Any: 2023
  • Pàgines: 132
  • Coberta: Rústica
  • Format: 17 x 12 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-536-9
  • ISBN Editorial: 978-84-1356-302-2

Preu

14.90€

Punts de venda

Punts de venda en línia

Dossiers de premsa

Títols relacionats