Les aventures de l'Editorial Joventut

100 anys de llibres

Autor/es
Julià Guillamon (edició) i Mònica Baró (edició)
Col·lecció
Barcelona Literària

Peter Pan, Heidi, Enid Blyton i, sobretot, Tintín són noms lligats a la història de l’Editorial Joventut, que el 2023 fa cent anys. Joventut és també l’editorial de viatges d’aventura per terra i per mar: de l’expedició de la Kon-Tiki, del Perú a la Polinèsia, i d’Aku Aku, el secret de l’illa de Pasqua.

Pionera de les col·leccions populars de novel·la rosa, de novel·la de l’oest i de novel·la d’acció, la col·lecció “Z” va introduir el llibre de butxaca al nostre país. Les biografies d’Emile Ludwig i Stefan Zweig han estat best-sellers de llarga durada que arriben fins avui.

En els darrers anys Joventut s’ha especialitzat en la literatura per a nens i nenes, amb els llibres de Helen Oxenbury per als més petits; la sèrie “Mia i Bruno”, de Mònica Peitx i Cristina Losantos, que tracten l’adolescència amb una mirada nova, i grans èxits com Narval. Els àlbums il·lustrats són un signe d’identitat. Els llibres de Joventut, amb autors i il·lustradors d’aquí, s’han traduït arreu del món.

Aquest llibre desplega visualment el passat i el present de Joventut, amb un plantejament gràfic espectacular. A alguns lectors els despertarà la memòria. A d’altres els despertaran la curiositat i la sorpresa.

El llibre ha estat editat amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona i l’Editorial Joventut. 

Història
Art
Cultura
Biblioteques
Disseny
Infantil
Literatura

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català
  • Any: 2023
  • Pàgines: 96
  • Coberta: Tapa dura
  • Format: 22,5 x 30,5 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-539-0
  • Distribuïdor Editorial: Xarxa de Llibres

Preu

15.00€

Punts de venda

Punts de venda en línia

Dossiers de premsa

Títols relacionats