El Col·legi Major Montseny i els jardins de Portolà

Torna

Per evitar la propagació de la covid-19, queda prohibit accedir als parcs i jocs infantils a partir de les 20.00 h

Els jardins, d’inspiració modernista, es remunten a principis del segle XX, quan Rosa de Portolà, propietària dels terrenys antigament ocupats per vinyes, va encarregar el disseny dels jardins i la urbanització dels carrers. Amb la restauració dels jardins se’n va mantenir l’estructura original i els elements ornamentals de l’època, com ara la font, els bancs i les jardineres.

Uns jardins romàntics i íntims

Aquests jardins romàntics són un dels racons amagats de Barcelona i queden just darrere de l’avinguda de la República Argentina. S’han convertit, des de la seva remodelació, en un oasi per als veïns del barri del Putxet pel seu caràcter íntim i ple de quietud. L’espai és petit, queda reclòs, i és un indret ideal per gaudir de la natura mentre es descansa o es llegeix. La reforma va conservar els mosaics i els caminets i escales que es van dissenyar originalment. El moviment veïnal va reivindicar aquest espai per a la ciutat i va impedir que s’hi construïssin pisos.

De casa modernista a col·legi major

La casa que corona els jardins és una preciosa mostra del modernisme més auster, amb franges de maó vist al voltant de la façana i sota les finestres. La coberta, interrompuda en dos trams per una terrassa amb baranes de fusta, és una de les parts més espectaculars de l’edifici. Està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local.

Adreça:
C Portolà, 5
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
el Putxet i el Farró
Codi postal:
08023
Població:
Barcelona
Titularitat:
Centre públic

Horaris

Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
el Putxet i el Farró
Categoria:
Espais urbansEspais urbans
Adreça
C Portolà, 5

Telèfon

Tel.:
010

Comparteix aquest contingut