La plaça de la Revolució

Torna

Al rovell de Gràcia, entre els carrers de Ramón y Cajal i de Terol, es troba aquesta petita plaça, la de la Revolució, zona de pas per a molts veïns del barri i farcida de bars, restaurants i una de les millors gelateries de la ciutat. Des de mitjan segle XIX portava el nom de la reina d’Espanya Isabel II. Quan la monarca va ser destronada es va passar a dir de la Revolució.

Una plaça amb molts noms

És tan a tocar del Mercat de l’Abaceria, a la travessera, que durant uns anys se la coneixia popularment com a plaça del Mercat. Durant el franquisme es va dir plaça de la Unificación, i als anys vuitanta va recuperar el nom de Revolució. Originàriament, era una plaça de terra; ara és una plaça pavimentada amb lloses vermelloses que disposa d’una àrea de jocs infantils sempre plena de canalla. Hi destaca el mosaic del joc de la xarranca, que es va inaugurar el 1997 durant la Festa Major de Gràcia: és un recorregut per les imatges tradicionals de la festa.

Refugi antiaeri

Quan es va remodelar la plaça, el 1995, es va descobrir que al subsòl s’hi amagava un refugi antiaeri de la Guerra Civil. Només en queda una petita zona de la infermeria, a la qual es pot accedir des de la quarta planta de l’aparcament.

Adreça:
Pl Revolució de Setembre 1868, 4
Districte:
Gràcia
Barri:
la Vila de Gràcia
Població:
Barcelona

Districte:
Gràcia
Barri:
la Vila de Gràcia
Categoria:
Espais urbansEspais urbans
Adreça
Pl Revolució de Setembre 1868, 4

Comparteix aquest contingut