La plaça d’Eivissa

Torna

Punt de trobada dels veïns, la plaça d’Eivissa és una agradable àrea d’esbarjo al cor mateix de l’antic poble d’Horta. Prendre la fresca a l’ombra dels plàtans, llegir el diari en una terrassa o apropar-se al Quimet d’Horta a fer un entrepà són alguns dels petits grans plaers que ofereix aquest espai tranquil i familiar.

Eterna plaça de poble

El nucli antic d’Horta conserva encara el caràcter de poble que va ser fins a finals del segle XIX, quan es va annexionar a Barcelona. El nom actual de la plaça data de l’any 1907, però abans havia estat la plaça del Mercat (des de l’any 1896 i fins al 1951 hi va funcionar el mercat municipal), i abans encara la plaça del Progrés. La plaça ha estat testimoni d’excepció de la modernització de la ciutat: l’any 1889 s’hi va instal·lar l’enllumenat, l’any 1901 hi arribava el tramvia i el 1967, el metro. Des d’un costat, L’eivissenca, de l’escultor Joan Centelles, observa la gent com passa.

El Quimet d’Horta

El bar Quimet, que va obrir l’any 1927, presumeix de tenir una de les millors cartes d’entrepans de la ciutat. Durant molt de temps va ser conegut com “el bar del lloro” pel Juanito, un lloro procedent del Brasil que xerrava i cantava, i que va arribar a ser l’estrella de la plaça.

Adreça:
Pl Eivissa, 1
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
Horta
Codi postal:
08032
Població:
Barcelona
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
Horta
Categoria:
Espais urbansEspais urbans
Adreça
Pl Eivissa, 1

Comparteix aquest contingut