None

Ca n’Artés era una propietat del mossèn Pere d’Artés, que s’hi allotjava sovint entre els segles XIV i XV. El religiós va tenir càrrecs importants a les corts de Joan I i Martí l’Humà. Amant de les arts i de la cultura, va ser protector de grans noms de la vida cultural de l’època, com ara els escriptors Guillem de Copons i Francesc Eiximenis, que li van dedicar algunes obres.

Un hostal per a viatgers

L’edifici de Ca n’Artés forma part del conjunt històric de Santa Eulàlia de Vilapicina, un nucli de població rural que es va originar al segle XI al voltant de l’antiga ermita de Santa Eulàlia de Vilapicina. Era una zona rica en cultius i un lloc de pas important de l’època, ja que aquí es creuaven els camins de Sant Iscle i d’Horta. De fet, Ca n’Artés va allotjar viatgers fins al segle XV.

Patrimoni arquitectònic

La casa encara conserva elements originaris medievals, com la porta d’arc de mig punt al centre de la façana i una de les finestres amb un arc apuntat. Actualment, l’edifici està dividit en tres parts: la primera és el local del forn, amb un habitatge al primer pis; la segona és un altre local que coincideix amb la porta principal i comprèn l’única finestra de la part baixa, i la tercera és un primer pis amb entrada per una escala lateral. La construcció forma part del Catàleg del patrimoni arquitectònic de la ciutat de Barcelona.

Adreça:
C Pere d'Artés, 8
Districte:
Nou Barris
Barri:
el Turó de la Peira
Població:
Barcelona

Al costat de l'església de Santa Eulàlia de Vilapicina, Ca l'Artés fou un hostal en l'antic camí de Sant Iscle a Cerdanyola.

Comparteix aquest contingut