A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

None

El futur a Barcelona té un nom, 22@. Un barri ubicat als terrenys més industrials del Poblenou on la innovació, la creativitat, el disseny i la tecnologia són el motor que ha reemplaçat les antigues fàbriques. Un nou model de ciutat que impulsa Barcelona cap a una renovació equilibrada i sostenible.

El barri del coneixement i la tecnologia

En poc més de 200 hectàrees d’antic sòl industrial es concentren més de 1.500 empreses relacionades amb els media, les tecnologies de la informació, l’energia, el disseny i la recerca científica. El sòl industrial del Poblenou, antic escenari de la industrialització a Barcelona, sosté avui en dia un clúster de coneixement. Però el futur no està renyit amb el passat, i moltes empreses estan instal·lades en antigues fàbriques o en recintes industrials de caire modernista. L’antiga fàbrica tèxtil de Ca l’Aranyó és ara el Campus de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, i el magatzem de draps Can Munné és avui la seu de l’escola de disseny Bau.

Una transformació de disseny

Recuperacions emblemàtiques com Palo Alto, un antic recinte industrial que en l’actualitat acull diferents estudis d’art i de creatius, com el del dissenyador Javier Mariscal, conviuen amb edificis de l’arquitectura més contemporània, com la Torre Agbar, de l’arquitecte Jean Nouvel, o l’edifici Barcelona Growth Centre, de l’arquitecte Enric Ruiz Geli, un cub amb quatre cares diferents que ha rebut els màxims guardons d’eficiència energètica, sostenibilitat i disseny.

Recuperats o de nova construcció, els edificis del 22@ han esdevingut icones de la ciutat, i han transformat un barri industrial en un laboratori d’innovació constant, la tradició al servei de l’avantguarda, les antigues fàbriques remodelades per assolir els graus més alts de sostenibilitat. El Poblenou reviu en una nova època daurada de la indústria del coneixement.

Adreça:
C Roc Boronat, 113
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Població:
Barcelona

Comparteix aquest contingut