El Casal d’Entitats Mas Guinardó

Plaça de Salvador Riera, 2

Promoure la convivència entre veïns, dinamitzar les iniciatives locals i fomentar les activitats solidàries i culturals al barri són alguns dels objectius del Casal d’Entitats Mas Guinardó. Nascut l’any 2011, el casal ocupa una masia que té més de sis-cents anys on s’organitzen cursos i tallers, activitats relacionades amb l’hort i trobades d’associacions i de grups de treball de diferents àmbits.

Què s’hi fa?

Entre les associacions adscrites al casal (prop de quaranta), n’hi ha de solidàries, de culturals, de folklòriques, de dones, d’esports, de gent gran, de salut, de persones amb diversitat funcional, etcètera. Totes tenen el suport del casal, que posa a la seva disposició espais, material i assessorament. D’altra banda, s’hi fan cursos i també trobades dels anomenats GAM (grups d’ajuda mútua), i activitats al voltant de l’hort urbà.

De setges i bandolers

El Mas Guinardó és un edifici històric. L’any 1652 va ser l’escenari de la rendició de Barcelona en el marc de la guerra dels Segadors, i durant el setge del 1714, arran de la guerra de Successió, l’alt comandament de les tropes borbòniques s’hi va allotjar. També es diu que el bandoler Perot Rocaguinarda hi va viure. L’any 1906 s’hi va establir l’Associació de Propietaris i Veïns del Guinardó, i des de l’any 2011 és la seu d’aquest casal.

Oci i lleure

  • Horta-Guinardó

    el Guinardó
Adreça:
Plaça de Salvador Riera, 2
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
el Guinardó
Població:
Barcelona

Horaris

Altres
Seccions d'aquest equipament
Punt d'assessorament energètic d'horta-guinardó

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER