El Dipòsit del Rei Martí

C Bellesguard, 14

El recinte, situat al subsòl entre els carrers de Jaume Càncer i Bellesguard, havia funcionat antigament com un dipòsit d’aigües pluvials. Després de molts anys en desús, l’Ajuntament l’ha recuperat per construir-hi un espai cultural polivalent que obrirà les portes el 2016. Hi ha documents històrics de l’any 1361 que ja parlen de la seva existència.

Una mina d’aigua

La construcció del dipòsit d’aigües es vincula a l’existència d’una mina d’aigües que creua la propietat: els documents històrics expliquen que l’any 1361 la Corona va cedir la propietat i l’ús de l’aigua a Bartomeu de Climent. A principis del segle XIX, es va fer una concessió reial a favor de Jacint Roig i, més tard, el 1876, la va adquirir Salvador Homs i Roca amb l’obligació de millorar la finca.

A tocar de la Torre del Bellesguard

El Dipòsit del Rei Martí es va descobrir l’any 2001. Està a tocar de la Torre Bellesguard, l’inconfusible edifici en forma de castell de l’arquitecte Antoni Gaudí, edificat sobre les restes de l’última fortalesa en què va viure, entre els anys 1408 i 1410, el rei Martí I l’Humà. D’aquí ve el nom del dipòsit d’aigües. El recinte, de 585 metresquadrats, consta de set naus longitudinals farcides d’arcs i amb 30 pilars. Està just a sota d’una àrea verda que s’habilitarà com a espai d’esbarjo per als veïns.

Oci i lleure

  • Sarrià-Sant Gervasi

    Sant Gervasi - la Bonanova
Adreça:
C Bellesguard, 14
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - la Bonanova
Població:
Barcelona

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER