El Mercat d’Horta

None

Servei a domicili i la venda online reforçats per fer front a l'alerta sanitària COVID-19

Amb una història que es remunta a l’any 1886, quan es van començar a instal·lar 26 paradetes a la plaça d’Eivissa, el Mercat d’Horta ha estat al llarg dels anys un punt d’unió de tots els comerços del barri. L’expansió i la transformació en un mercat cobert no han fet canviar les relacions de proximitat entre client i venedor, així com l’oferta d’un producte de qualitat a preu just.

Cultura de comerç

El comerç a Horta, com en altres llocs de la ciutat, està plenament integrat en la vida sociocultural del barri. Una prova d’això és el seu mercat emblemàtic, que cada dia abasteix les cases dels barris propers i no tan propers.

El Mercat d’Horta es va inaugurar com a tal l’any 1951, quan per allotjar-lo es va construir un edifici cobert al carrer del Tajo, on segueix ubicat avui dia. Tot i així, els orígens comercials del mercat al barri són molt anteriors, ja que a la veïna plaça d’Eivissa, abans coneguda com a plaça del Mercat, ja hi havia paradetes instal·lades des de l’any 1886.

Valors que es mantenen

Les parades de tradició familiar encara mantenen i valoren el tracte personalitzat, i són un dels elements que més es poden apreciar al Mercat d’Horta, juntament amb un producte artesanal i de qualitat.

Com a mercat d’ aliments frescos, s’hi ofereixen carns, peixos, llegums, fruites, verdures, làctics. Però, a més, també hi ha bars on es pot fer un esmorzar i paradetes on es poden comprar altres productes, com ara roba, sabates i tot tipus de productes. Una gran oferta a l’abast dels veïns i de tots els barcelonins, ja que la tradició i la bona ubicació d’aquest mercat fan que hi arribi gent d’arreu. A més, el mercat, que està integrat dins la Federació Cor d’Horta i Mercat, forma part d’un eix comercial molt actiu.

Adreça:
Carrer del Tajo, 75
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
Horta
Població:
Barcelona

Accessible per a persones amb discapacitat física

Titularitat:
Centre públic

Horaris

Comparteix aquest contingut