El Mercat d’Hostafrancs

Carrer de la Creu Coberta, 93

Al carrer de la Creu Coberta, en una zona del districte de Sants-Montjuïc de caràcter eminentment comercial, s’alça el Mercat d’Hostafrancs, bessó del Mercat de la Concepció. Va ser construït l’any 1888 per l’arquitecte Antoni Rovira i Trias, i l’estructura de ferro, típica dels mercats de finals del segle XIX, ha estat reformada diverses vegades al llarg del temps, tot i que ha mantingut l’essència històrica.

Un mercat històric

Entre el grup de mercats barcelonins que ja han sobrepassat el centenari, el d’Hostafrancs és molt més que un mercat. Es considera el centre neuràlgic no només del comerç, sinó també de les relacions humanes que s’han establert al llarg de moltes generacions entre veïns i veïnes de la zona de la Creu Coberta i Hostafrancs.

Quan es va crear, a finals del segle XIX, el mercat va servir per abastir els treballadors de les nombroses fàbriques que hi havia al voltant, que havien sorgit gràcies a la puixança industrial de Sants en aquells moments. L’arquitecte Antoni Rovira i Trias va dissenyar-ne l’estructura i, malgrat les diferents reformes, encara avui dia es pot apreciar l’arquitectura pròpia de l’època,amb una estructura de ferro, tancamentd’obra vista i una façana d’arquets amb vidres a l’interior.

Mèrits que no es poden perdre

El regust tradicional d’aquest mercat encara es pot assaborir cada matí entre les nombroses paradetes de caràcter familiar que aplega, i on sempre s’agraeix el valor afegit d’un somriure, una conversa i una proximitat humana cada cop menys freqüent en els entorns urbans.

Per fer compres

  • Sants-Montjuïc

    Hostafrancs
Adreça:
Carrer de la Creu Coberta, 93
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
Hostafrancs
Població:
Barcelona

Horaris

Objecte de reformes a les dècades del 1980 i 1990, el mercat d'Hostafrancs és obra d'Antoni Rovira i Trias, es va inaugurar el 1888 i és idèntic al mercat de la Concepció.


Serveis addicionals

Altres: Autoservei OpenCor

Cooperativa Abacus

Esdeveniments

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER