El parc de la Guineueta

None

El de la Guineueta és un parc familiar i apartat de la zona cèntrica de la ciutat. Situat entre els barris de la Guineueta i de Verdum, ha esdevingut punt de trobada de veïns de totes les edats i escenari d’aplecs sardanistes i de celebracions andaluses. Passejar-hi és trobar una Barcelona obrera i hereva dels immigrants que van arribar a Nou Barris procedents del sud d’Espanya.

L’orgull del barri

El parc de la Guineueta es va crear l’any 1971 per dotar d’espais verds una barriada que havia crescut ràpidament: des del 1950 havia acollit bona part de la immigració que arribava del sud, i també de la gent que vivia a les zones de barraques properes. El parc es va convertir, de seguida, en un òrgan vital del barri i en l’orgull dels veïns.

Adaptat a un terreny abrupte

El parc de la Guineueta segueix el traçat d’un antic barranc, fet que n’explica la forma allargada i el pendent pronunciat. El seu autor és l’arquitecte i paisatgista Joaquim Maria Casamor, que va dissenyar l’espai a partir d’un llarg parterre amb un estany central, a banda i banda del qual baixen dos camins en paral·lel fins a l’entrada principal. A la part superior hi ha la plaça on se celebren els actes festius i, ja als afores, s’ubiquen alguns equipaments municipals: una escola bressol, un poliesportiu i una escola d’educació primària.

Adreça:
Plaça de la República, 9*LB
Districte:
Nou Barris
Barri:
la Guineueta
Població:
Barcelona
Titularitat:
Centre públic

Horaris

Comparteix aquest contingut