La Casa de l'Aigua

None

Construïda l’any 1917 per encàrrec de la Compañía de Aguas de Barcelona per millorar les condicions higièniques del subministrament, la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova, a Nou Barris, és un nou atractiu cultural que amplia l’oferta d’espais emblemàtics de la ciutat.

Gran valor arquitectònic i patrimonial

La Casa de l’Aigua és un equipament on es poden celebrar actes de ciutat obert a tothom, amb un alt valor patrimonial i una ubicació privilegiada, entre la plana de Barcelona i la serra de Collserola.

La rellevància de la Casa de l’Aigua, un centre de referència mediambiental i eix de nova centralitat en matèria de promoció econòmica, rau en la seva claredat arquitectònica i en la seva tipologia constructiva. Es tracta, de fet, d’ un dels primers edificis construïts amb formigó armat a Barcelona. El conjunt modernista, obra dels enginyers Felip Steva i Planas i Joan Sitjes, es troba inclòs al catàleg de patrimoni de la ciutat.

Originàriament, el complex —que va quedar tancat el 1989— estava format per una estació elevadora, situada al barri de Trinitat Vella; uns pavellons de cloració i un dipòsit situats a Trinitat Nova, i un túnel subterrani que connectava amb dues instal·lacions i es perllongava en direcció Collserola.

Un nou espai

Avui dia, aquest espai, que en el passat va ser vital en la història de Barcelona i en el proveïment d’un dels béns més preuats per a la supervivència, s’ha convertit en una zona on els veïns poden conrear els seus horts, i s’ha retornat al districte l’origen rural i pagès que sempre ha tingut. Actualment, la Casa de l’Aigua és un equipament amb un alt valor patrimonial i una ubicació privilegiada on es poden celebrar actes de ciutat oberts a tothom.

Adreça:
C Garbí, 2
Districte:
Nou Barris
Barri:
la Trinitat Nova
Població:
Barcelona
Titularitat:
Centre públic

Horaris

Comparteix aquest contingut