La Masia de Can Fargues

None

Declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, l’origen de la Masia de Can Fargues és una torre defensiva que data del segle XII. Amb el pas del temps, la fortalesa va anar creixent i es va adaptar progressivament als nous temps, fins a quedar transformada en un important nucli agrícola. La torre, però, es va conservar gairebé intacta, i encara es pot veure integrada a la part central de la masia.

De torre de defensa a escola de música

La Masia de Can Fargues és un conjunt d’edificacions de diferents èpoques, i els seus terrenys comprenien tot el que ara és el parc del Guinardó. Fins al segle XIX va ser una  casa de camp important, amb era, paller, bassa d’aigua, capella, casa de masovers i residència principal, amb dos pisos i golfes. En destaca també un celler de l’any 1774 i el jardí que envolta l’edifici, força posterior. El curs 2016-2017 està previst que la Masia de Can Fargues sigui seu de l’ Escola Municipal de Música d’Horta-Guinardó.

Vestigis del passat feudal

D’una època en què els senyors feudals vivien en cases fortificades, n’ha quedat aquesta torre del segle XII, que actualment està protegida com a Bé Cultural d’Interès Nacional. De planta quadrada i coberta de teula catalana, s’ha conservat pràcticament intacta: fins i tot s’hi pot veure, al pis superior, una estança amb pintures murals.

Adreça:
Pg Maragall, 383*389
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
la Font d'en Fargues
Població:
Barcelona
Titularitat:
Centre públic