La Masia de Can Soler

None

Coneguda també com a Cal Boig i Font del Bacallà, aquesta masia de principis del segle XIX conserva la teulada àrab i els esgrafiats de la façana. Es troba en una finca de 32.000 metres quadrats, just a l’entrada del parc de Collserola, i fins a principis del segle XXI se’n cuidaven uns masovers.

Un mas als peus de Collserola

Ja datada el 1801 com a Casa Berengueras, i coneguda popularment com a Cal Boig, la masia es va començar a conèixer com a Can Soler durant el segle XX, pel nom del propietari, Antoni Soler. També se la va conèixer com a Font del Bacallà perquè just al costat hi ha una bassa que recull l’aigua de la mina de la font del mateix nom. La masia ocupa una finca situada en terrenys agrícoles i forestals, a tocar de la carretera de l’Arrabassada. El 1980, l’Ajuntament la va expropiar i després de restaurar-la la va destinar a equipament municipal.

L’Escola d’Art Floral

L’any 2010 s’hi va instal·lar l’Escola d’Art Floral de Catalunya, que ofereix cicles formatius de grau mitjà i superior en floristeria, art floral i disseny de jardins. La Fundació Tres Turons, dedicada a la integració de persones amb diversitat funcional de caràcter intel·lectual, es fa càrrec del manteniment dels voltants de la masia, on també hi ha una desena d’ horts urbans dels quals s’ encarreguen jubilats del barri.

Adreça:
Ctra Sant Cugat, 114*132
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
Sant Genís dels Agudells
Població:
Barcelona
Titularitat:
Centre públic

Espai amb 35 parcel·les pel conreu, per a jubilats del districte en règim de concessió durant 5 anys. Adjudicacions per sorteig públic organitzat per el districte d'Horta-Guinardó. La gestió es porta des de Parcs i Jardins de Barcelona.