La plaça i l’església del Pi

None

Aquesta popular placeta és un dels espais del Gòtic que més s’estimen els barcelonins per la seva bellesa. Aquí hi ha també una de les esglésies més populars de la ciutat, la del Pi, del segle XIV. La plaça està plena de comerços emblemàtics i els caps de setmana, cada quinze dies, s’hi celebra una fira d’alimentació artesana de visita obligada.

Una plaça amb història

La plaça del Pi és molt coneguda per la seva església i pel pi que hi ha al centre. La basílica, de línies senzilles, té a la façana un enorme rosetó, el més gran de Catalunya. El seu campanar fa 54 metres d’alçària i està decorat amb arcades gòtiques. L’interior de l’església és auster, amb una nau central flanquejada per capelles laterals, una de les quals va ser propietat del Gremi de Revenedors de la ciutat, que tenien l’edifici a la mateixa plaça del Pi, just davant de l’església, fent cantonada amb el carrer de Petritxol. Es tracta de la casa amb els esgrafiats més antics de la ciutat, del segle XVII. A la plaça hi ha una altra casa que cal aturar-se a mirar: la de la Congregació de la Puríssima Sang, del segle XIV. En destaca la porta renaixentista i la filera d’arcs sobre pilars de l’últim pis.

Plaça de bohemis

Els voltants de la plaça del Pi són freqüentats per artistes bohemis, sobretot pintors, que acostumen a exposar les seves pintures a la placeta del costat, la de Sant Josep Oriol. La plaça del Pi és també molt coneguda per la fira del Col·lectiu d’Artesans de l’Alimentació, que hi instal·len les seves parades amb productes deliciosos el primer i tercer divendres, dissabtes i diumenges de cada mes.

Adreça:
Pl Pi, 7
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona

Accessible per a persones amb discapacitat física

La Basílica de Santa Maria del Pi és història, cultura i art. D'estil gòtic català, Santa Maria del Pi, és la basílica que conserva la rosassa més gran de Catalunya.

Té una sola nau i està envoltada de capelles laterals obertes entre contraforts. En el seu interior es conserva la imatge gòtica de la Nostra Senyora del Pi i al seu museu trobareu una important col·lecció d'orfebreria i uns excepcionals escuts funeraris medievals, únics a Catalunya.

Des de molts punts del Barri Gòtic es pot sentir el repicar de "l'Antònia", la campana més gran de les sis que coronen el campanar, ara obert al públic i lloc des d'on podreu gaudir d'una vista privilegiada de la ciutat a 360º.

Podreu admirar els Gegants del Pi, documentats des de l'any 1601 i amb molta probabilitat els més antics de Catalunya. Són els més populars de la ciutat i molt coneguts entre els nens ja que son els protagonistes d'una cançó infantil.