La Vila Olímpica

None

El barri de la Vila Olímpica està format per un seguit d’amples avingudes encarades al mar. Passejar pels seus carrers, pel passeig Marítim, és la millor manera de recuperar l’esperit olímpic de la ciutat. I, per recobrar forces, es pot fer una visita a qualsevol de les terrasses que han fet d’aquest barri un destí d’oci privilegiat. Un refresc i unes tapes mirant el mar… són de medalla olímpica!

El barri dels atletes

Els Jocs Olímpics de Barcelona 92 van servir per orquestrar una profunda remodelació a determinades zones de la ciutat. Enmig d’una zona industrial, antic nucli de barraques, i sense una platja en condicions, es va aixecar el barri de la Vila Olímpica. De nova construcció i amb uns edificis emblemàtics, aquest barri va donar una nova vida a una zona empobrida. El disseny del barri, obra de l’equip format per Josep Martorell, Oriol Bohigas, David Mackay i Albert Puigdomènech, es va fer seguint el quadriculat model d’illes de cases de l’Eixample.

La Vila Olímpica va ser la residència oficial dels atletes a Barcelona 92, però els esportistes van deixar pas a les famílies que s’anaven instal·lant al barri, i es va convertir en una referència de qualitat i tranquil·litat a Barcelona. Vies amples, com l’avinguda Icària o l’avinguda Bogatell, omplen de llum i conviden al passeig. El Port Olímpic i la Nova Icària han obert el front marítim i han aconseguit que Barcelona torni a mirar al mar i a gaudir-ne, i alhora s’han convertit en un dels punts àlgids de l’oci a la ciutat.

De cara al mar

Les dues torres bessones de més de 154 metres, la Torre Mapfre i l’Hotel Arts, han canviat el perfil de la ciutat amb les seves estructures metàl·liques i donen la benvinguda als visitants a la nova façana marítima. El Peix d’Or, de l’arquitecte Frank Gehry, una escultura impressionant de bronze que va canviant de color amb les hores del dia, recorda el passat marítim d’aquest barri. Multitud de bars, xiringuitos i restaurants s’apleguen sota les seves escates, i aquesta zona s’ha convertit en una de les més vibrants de l’oci de Barcelona.

La façana marítima de la Vila Olímpica també inclou la platja de la Nova Icària, un luxe ciutadà de tranquil·litat. Tenir a tocar de la ciutat una platja a la qual pots accedir en metro o en autobús sí que mereix una medalla olímpica.

Adreça:
C Salvador Espriu, 43
Districte:
Sant Martí
Barri:
la Vila Olímpica del Poblenou
Població:
Barcelona

Comparteix aquest contingut