La Casa Almirall

Torna

La Casa Almirall es va inaugurar l’any 1860 i des d’aleshores no ha deixat mai de servir begudes espirituoses, també la famosa absenta, tan demanada pels artistes de l’època original. Des de fa uns anys, abans que el vermut tornés a estar de moda, aquest establiment va decidir recuperar-lo. És un dels locals més antics i més ben conservats de la ciutat.

Un espai modernista

Que la Casa Almirall és un bar amb pedigrí i no un local postmodern es fa evident des del mateix carrer, des d’on es veuen les enormes portes de fusta amb finestrals i passamans de l’època. Incrustats a la façana, que fa cantonada, dos enormes rètols de vidre pintat amb tipografia modernista anuncien el lloc. I a dins comença el viatge a la bohèmia: un espai íntim on destaca l’enorme mostrador de marbre on reposa, en un dels extrems, l’escultura de ferro forjat de la musa de l’Exposició Universal del 1888. L’imponent mostrador de fusta ornamentada on s’emmagatzemen ampolles vellíssimes és un altre símbol modernista que s’ha mantingut intacte al llarg dels anys.

El dinamisme dels vells temps

No és fàcil trobar un barceloní que no sàpiga què és la Casa Almirall: actualment, segueix sent un establiment freqüentat per locals i l’espai continua mantenint viu l’esperit trencador. De tant en tant s’hi celebren activitats culturals, des de cicles de cinema mut fins a tertúlies. Com en els vells temps.

Adreça:
C Joaquín Costa, 33
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Categoria:
Patrimoni culturalPatrimoni cultural
Adreça
C Joaquín Costa, 33

Comparteix aquest contingut