El passeig de l’Escullera (Trencaones)

Torna

Situat a l’extrem de la Barceloneta, el passeig de l’Escullera es va construir per protegir la zona dels temporals. Al llarg dels anys, però, l’espigó va anar guanyant popularitat com a lloc d’excursió entre els barcelonins i encara avui dia moltes persones busquen en el Trencaones moments de pau i tranquil·litat davant del Mediterrani.

Emblema d’una ciutat marítima

Envoltat de nostàlgia i d’olor de mar, el passeig de l’Escullera és un indret indissociable de Barcelona que, des de la seva construcció el 1904 arran d’un projecte que va dissenyar l’enginyer Carlos de Angulo, ha anant formant part de la vida dels habitants del port i la ciutat. L’ anomenat popularment Trencaones va conèixer temps de glòria als anys quaranta del segle passat, quan tothom feia l’excursió per anar a menjar musclos i sardines a l’emblemàtic restaurant Porta Coeli, que fins i tot l’escriptor Vázquez Montalbán va esmentar en una de les seves novel·les.

Un lloc d’inspiració

Després d’una primera remodelació a finals dels anys cinquanta, el Trencaones es va convertir en un passeig ample. Abans s’hi podia accedir en cotxe, però fa temps que els vehicles hi tenen prohibida l’entrada, encara que es pot arribar en cotxe fins a l’inici de l’espigó superior, on es pot aparcar i caminar des d’allà a la vora del mar.

Actualment el passeig de l’Escullera té cinc quilòmetres de llargada i després de nombroses remodelacions s’ha convertit en un lloc perfecte per a molts corredors i passejants, com també per a alguns pescadors. Aquest espai va inspirar la famosa cançó Rompeolas, del cantant barceloní Loquillo.

Adreça:
Pg Escullera, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
la Marina del Prat Vermell
Població:
Barcelona

Accés des de la plaça de les Drassanes i pel pont Porta d'europa.

Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
la Marina del Prat Vermell
Categoria:
Espais urbansEspais urbans
Adreça
Pg Escullera, 1

Comparteix aquest contingut