El Velòdrom d’Horta

Torna

El velòdrom també té gimnàs, dos camps de futbol de gespa artificial, un pavelló de bàsquet i tres sales polivalents per a la pràctica de diferents esports. Té una corda o track homologada de 250 metres, revestida de fusta, i 50 bicicletes de pinyó fix per a la pràctica del ciclisme. Ofereix medicina i podologia esportives, massatges, restauració i servei d’àpats.

Molt més que competicions

A banda de ser la seu de proves i competicions ciclistes, el Velòdrom d’Horta també és una instal·lació al servei dels ciutadans de Barcelona. Per això s’hi duen a terme activitats obertes a tothom, com ara cursos d’iniciació al món de la bicicleta per a joves i adults, i processos de tecnificació. També és possible gaudir de massatges esportius, del circuit annex de BMX i de l’entorn natural del parc de Collserola. Ben a prop, també s’hi pot veure un poema visual de Joan Brossa.

L’Escola Municipal de Ciclisme

La instal·lació també és la seu de la Federació Catalana de Ciclisme i de l’ Escola Municipal de Ciclisme. L’escola és un projecte esportiu que pretén educar els nens com a ciutadans per mitjà de la bicicleta, amb coneixements sobre seguretat viària però inculcant, alhora, valors humans com ara el treball en grup i l’esforç.

El velòdrom es va inaugurar l’any 1984 amb motiu de la celebració del Campionat Mundial de Ciclisme en Pista. Els autors del disseny, els arquitectes Esteve Bonell i Francesc Rius, van tenir la col·laboració de l’especialista alemany Herbert Schürmann. L’any 1984, la instal·lació va rebre el premi FAD d’Arquitectura.

Adreça:
Pg Vall d'Hebron, 185*201
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
Horta
Població:
Barcelona
Titularitat:
Centre públic

Horaris

Altres

Gestionat per:
Federació Catalana de Ciclisme.
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
Horta
Categoria:
Per fer esportsPer fer esports
Adreça
Pg Vall d'Hebron, 185*201

Telèfon

Tel.:
933012444 Federació Catalana de Ciclisme

Comparteix aquest contingut