El Bar Marsella

None

Per a la majoria de barcelonins el Bar Marsella està íntimament lligat a l’absenta, una potent beguda que es beu amb sucre dissolt. La seva fama ha traspassat fronteres i són molts els turistes que volen trepitjar aquest lloc únic del cor del Raval. El seu interior és un museu que manté la decoració i l’estructura originals.

Un local de dos segles

El Marsella està associat a Hemingway, potser perquè és el personatge cèlebre que més va freqüentar el local, però per aquí també s’hi deixaven caure artistes com Dalí, Picasso o Gaudí. En dos segles d’història, aquest bar ha donat per a molt. Es troba a la cruïlla entre els carrers de Sant Pau i Sant Ramon, al cor del Raval, i manté l’esperit bohemi amb què va néixer: del seu sostre encara hi pengen els llums de l’època, hi ha ampolles seculars cobertes de pols sòlida i les teranyines es veuen arreu; entrar-hi és fer un viatge en el temps. El desembre del 2013 el Marsella va córrer perill: els propietaris volien que l’amo del bar deixés el local, però l’Ajuntament va exercir el seu dret de retracte, el va comprar i el va salvar.

El bar de l’absenta

Encara avui és possible demanar aquesta beguda de sabor lleugerament semblant a l’anís però d’altíssima graduació. La beguda es va fer especialment popular en el París de finals del segle XIX entre els artistes: sembla que ajudava la inspiració a fer-se present. Per beure-la, cal seguir tot un ritual: se serveix amb una ampolla d’aigua, un terròs de sucre i una forquilla. Només els més agosarats sabran per què.

Adreça:
C Sant Pau, 65
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona

Accessible per a persones amb discapacitat física

Horaris