El Mercat del Ninot

None

Situat al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample, en uns terrenys que antigament pertanyien a les Corts, el Mercat del Ninot és tota una institució que va néixer el 1893, quan l’antic municipi de les Corts encara no estava integrat a Barcelona. Dissenyat per Antoni de Falguera, la seva estructura noucentista va passar per múltiples fases, la qual cosa va crear un teixit comercial i veïnal que ha fet història al barri.

Un mercat amb més de cent anys

Al segle XIX, quan les Corts encara era un municipi independent de Barcelona, es va formar un mercat ambulant als carrers que connectaven la ciutat amb l’aleshores poble veí. Per regular aquesta activitat, l’any 1893 es va inaugurar el Mercat del Porvenir, un mercat a l’aire lliure inicialment anomenat així perquè estava situat en una zona de prosperitat. De fet, no va trigar a adoptar el nom de Mercat del Ninot, que va rebre d’una taverna propera molt coneguda en aquella època pel baix preu del vi que oferia, i que lluïa a la porta un mascaró de proa que representava un grumet i que avui dia es troba al Museu Marítim de Barcelona.

Remodelat l’any 1933 amb un disseny d’Antoni de Falguera, el Mercat del Ninot es va transformar en un espai cobert per una gran estructura metàl·lica i va esdevenir un centre de comerç molt valorat pels veïns i veïnes de la zona, que des de fa més de cent anys poden abastir-se amb els productes de qualitat que ofereix.

Combinar passat i present

El Mercat del Ninot va ser objecte d’una rehabilitació integral a càrrec de Josep Lluís Mateo, de l’ estudi d’arquitectura MAP Arquitectes. Els treballs van acabar l’any 2015 i van permetre dotar les instal·lacions de mesures d’eficiència energètica i renovar la façana, amb una imatge moderna, però mantenint alhora els valors tradicionals.

 

Adreça:
Carrer de Mallorca, 133*157
Districte:
Eixample
Barri:
l'Antiga Esquerra de l'Eixample
Població:
Barcelona

Accessible per a persones amb discapacitat física

Titularitat:
Centre públic

Horaris

Un mascaró de proa, actualment al Museu Marítim, li ha donat el nom a aquest mercat, amb edifici inaugurat el 1933 que ha estat remodelat.


Serveis addicionals

·Pàrquing gratuït amb tíquet de compra

·Web

·Punt d'informació

·Servei de venda online i a domicili

·Punt verd

· Aula de cuina

·Sala polivalent

Altres serveis : Autoservei Mercadona