El Pavelló Mies van der Rohe

None

El Pavelló Mies van der Rohe, fidel a la seva filosofia de senzillesa i minimalisme, ocupa un lloc petit i discret dins l’enormitat del parc de Montjuïc, però la seva importància artística i arquitectònica tenen un abast mundial. La seva fundació es dedica a promoure l’obra de l’artista, així com el debat sobre l’arquitectura a la ciutat.

Una fita arquitectònica

També conegut com el Pavelló Alemany ,el Pavelló Mies van der Rohe, que s’amaga en un raconet del parc de Montjuïc ,és una construcció cèlebre i una fita arquitectònica de les primeres avantguardes dels anys vint.

L’arquitecte Mies van der Rohe, que va ser també director de la Bauhaus, va construir aquest edifici per representar Alemanya en l’ Exposició Internacional de Barcelona de l’any 1929. Conegut com el pare de l’arquitectura moderna, Van der Rohe va projectar en aquest edifici les bases de la seva filosofia: simetria perfecta, espais diàfans, claredat, senzillesa i minimalisme. Així és com es volia mostrar l’Alemanya de la República de Weimar després de la Primera Guerra Mundial, i aquest edifici es va construir com a símbol de tot això.

Disseny fidel

El pavelló va ser retirat el 1930, i el 1989 es va decidir reconstruir-lo a causa de la seva importància per al disseny i l’ arquitectura moderns. Els marbres exòtics utilitzats, verd dels Alps, travertí romà, verd antic de Grècia i ònix daurat de l’Atles, també es van aplicar en la seva reconstrucció, així com l’escultura de George Kolbe col·locada estratègicament al costat de l’estany i jugant amb els llums i els reflexos de l’aigua.

Actualment convertit en una fundació, l’edifici està obert al públic i es dedica principalment a difondre l’obra de l’arquitecte a promoure el debat sobre l’arquitectura i l’art modern i contemporani.

Adreça:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 7
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
Titularitat:
Centre públic

Horaris

Construït per a l'Exposició Universal de Barcelona de 1929, un cop acabada la mostra es va desmuntar. Posteriorment, l'any 1983, va ser reconstruït en el mateix emplaçament seguint el projecte original de l'arquitecte Ludwig Mies van der Rohe i es va inaugurar l'any 1986.