Pessebre clàssic al Museu Frederic Marès

  • ..
  • ..

Festes. En aquesta ocasió es proposa una passejada pels boscos del Pedraforca.

Al Museu Frederic Marès es tornarà a exposar, del 23 de novembre al 2 de febrer, el pessebre tradicional realitzat pels membres de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, una entitat fundada l’any 1863. En aquesta ocasió es proposa una passejada pels boscos del Pedraforca.

Seguint l’estil tradicional que sempre ha caracteritzat les seves obres, l’associació ha elaborat un pessebre fet sobretot amb materials naturals com suro, molsa i més elements vegetals. Les figures són de fusta, i han estat realitzades a mà en un taller italià. Per arribar al pessebre, abans cal fer un recorregut pel pati del museu, ambientat com un bosc de la zona i creat per l’equip de paisatgistes format per Ignasi Bisbe, Mireia Cardús i Mònica Luco.

Horaris


Tot just es va incorporar l'any passat al programa nadalenc de la ciutat, però el pessebre del pati del Museu Frederic Marès ja s'ha consolidat com una tradició barcelonina més. Enguany aquest pessebre d'estil tradicional ens proposa un viatge fins als boscos del Pedraforca, ja que la característica forma d'aquesta muntanya presideix totes les escenes. Però el viatge al massís del Cadí no s'acaba aquí perquè per arribar al pessebre abans haureu de fer un recorregut pel pati del museu ambientat com un bosc de la zona, amb arbres, matolls i, fins i tot, terra. Un escenari decorat amb peces cedides pel Museu Etnològic de les cultures del món. D'aquesta manera, s'integra l'espai gòtic del museu amb el pessebre per convertir-ho en una experiència immersiva.

Els autors d'aquest pessebre són els membres de l'Associació de Pessebristes de Barcelona, una entitat més que centenària perquè va ser fundada l'any 1863. Seguint l'estil tradicional que sempre ha caracteritzat les seves obres, han elaborat un pessebre fet amb preeminència de materials naturals com ara suro, molsa i altres elements vegetals. Les figures són de fusta i han estat elaborades a mà en un taller italià. I com a bon pessebre tradicional, compta amb les tres escenes imprescindibles: el naixement amb el nen Jesús, Sant Josep, la Mare de Déu i el Bou i la Mula; l'anunciació dels pastors i la cavalcada dels Reis.

A més la visita al pessebre es completa amb un ambient purament nadalenc amb les cantades de nadales i els concerts de cant coral que hi faran diverses entitats de la ciutat.

Aquest any també celebrem La Nit dels pessebres el dia 29 de desembre i coincidint amb aquesta data hi haurà una xerrada sobre pessebrisme al pati del Museu Marés organitzada en col·laboració amb el Museu Etnològic i de cultures del món, que serà la segona que es durà a terme en aquesta línia, ja que el dia 13 de desembre, coincidint amb Sant Llúcia, tindrà lloc una primera xerrada sobre pessebrisme i ciutat.

Coincidint amb el pessebre, per Nadal, hi haurà també les activitats següents:

Cantada de nadales:
Del 23/11 al 5/01:
Divendres a les 18:00h
Dissabte a les 12:00h

Col·loqui "El pessebre i el Nadal català":
- 13 de desembre, a les 18h. A càrrec del president de l'associació de pessebristes de Barcelona, Josep Porta i el director del Museu Etnològic i de Cultures del Món, Pep Fornés.

Col·loqui "El pessebre i els pessebristes":
- 29 de desembre, a les 18 h. A càrrec de Pep Fornés i Albert Català i Pou, president de la Federació Catalana de Pessebristes.
Tot seguit, concert de la coral "Xicoira".

Museu Frederic Marès

Adreça:
Pl Sant Iu, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Barri Gòtic
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Museu Frederic Marès
Quan
Del 23/11/2018 al 02/02/2019.

Telèfon

Telèfon:
932563500
Fax:
933194116

Comparteix aquest contingut