Tots a taula: pessebre de Sant Jaume

  • ..
  • ..
  • ..

Festes. El projecte del pessebre d’enguany és a càrrec de l’escenògraf Sebastià Brosa.

 

Quina forma adopta Nadal en els nostres records? Quines són les imatges, les olors, els sons o els colors? Potser molts recordeu la cavalcada i l’excitació d’aquella nit quan anàvem a dormir, la ciutat de sobte transformada sota els llums de colors… Però sens dubte tots recordem els grans àpats familiars, la llarga taula ben parada, els jocs amb els cosins, potser les disfresses, cantar nadales, la llum càlida, les veus alegres, el repic de plats i copes… Totes les coses petites que fan la vida bona i bonica.

I què passaria, es pregunta Sebastià Brossa, l’artista que té cura del pessebre d’enguany, si reuníssim al voltant d’una taula els protagonistes del Naixement tradicional? Si cadascun d’ells, a còpia d’ocupar any rere any el seu lloc, s’hagués transformat en un objecte? Si els personatges de Nadal es convertissin en un poema visual? Cadascun ja no ocuparia una cadira, sinó que s’hauria personificat en una cadira!, amb els atributs tradicionals i el caràcter propi. Hi són tots: la Mare de Déu, el nen Jesús, Sant Josep, el bou i la mula, els tres Reis, un pastor i una pastora, els ancians, l’àngel anunciador i, no cal dir-ho, el caganer!

Dotze personatges al voltant d’una taula ben parada. Una família gran i variada i un petit niu en cada plat. Un jaç que guarda un llum a l’interior i que cal tractar amb cura i amor: com fem amb qualsevol criatura, amb l’any que ha de venir, amb els nostres desitjos i les nostres vides.

Una proposta artística plena de creativitat, tendresa i humor. Del 23 de novembre al 6 de gener, vine a trobar el teu personatge a la plaça Sant Jaume!

Horaris

Altres

Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.


El projecte del Pessebre d´enguany, és a càrrec de l´escenògraf Sebastià Brosa.

La proposta anomenada "Tots a taula" gira al voltant de les reunions i àpats familiars i dels bons desitjos nadalencs.

12 personatges del pessebre tradicional, es personifiquen en cadira al voltant d´una gran taula parada amb 12 nius on hi trobarem escrits 12 desitjos.

Plaça Sant Jaume

Adreça:
Pl Sant Jaume, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Barri Gòtic
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Plaça Sant Jaume
Quan
Del 23/11/2018 al 06/01/2019.

Comparteix aquest contingut