Regala llibres per Nadal

Les festes nadalenques són una gran oportunitat per regalar llibres i promoure la lectura. Aquí trobaràs les recomanacions dels nostres llibres sobre Barcelona. Les últimes novetats i les publicacions més destacades del 2019 per viure aquest Nadal i les festes amb llibres i lectures barcelonines.

Itineraris brossians

Judith Barnés, Glòria Bordons i Daniel Giralt-Miracle

A partir de set itineraris i de quaranta-un espais, ens endinsem en l’univers creatiu de Joan Brossa que va fer poesia de l’espai urbà.

Vida i miracles de la plaça Reial

Xavier Theros

Una plaça amb tanta història i alhora tan viva, un dels indrets més emblemàtics de la ciutat que els barcelonins i barcelonines haurien de redescobrir.

Topografia de la destrucció

Laia Arañó i Mireia Capdevila

En aquest llibre trobaràs el cens més complet i exhaustiu recollit fins a l’actualitat dels bombardeigs de Barcelona durant la Guerra Civil (1936-1939).

Diccionario del franquismo

Manuel Vázquez Montalbán i Miguel Brieva (il·lustracions)

El 1977, Manuel Vázquez Montalbán va escriure aquest diccionari, que ara recuperem davant la persistència inquietant del substrat franquista en l’actualitat.

Barcelona pròxima

Andreu Ulied

Passat, present i futur. Aquest llibre es converteix en una crònica sobre com construïm, habitem i pensem les ciutats i, en particular, Barcelona.

Un barceloní a Beirut

Tomás Alcoverro

Un dels corresponsals més reconeguts i premiats ens acompanya en un viatge apassionant de Barcelona a Beirut, les ciutats de la seva vida.

Els 4 Gats

Jordi Notó i Brullas

Una crònica de l’extraordinari renaixement d’Els Quatre Gats, un dels locals més emblemàtics de Barcelona. Cau bohemi i bressol de genis locals i universals.

Gent de ploma i marabú. Geografia LGTB+ de Barcelona

Thais Morales i Carme Pollina

L’empremta que ha deixat el món LGTB+ a la ciutat de Barcelona i les causes per les quals la ciutat s’ha transformat en refugi, capital i referent d’aquest col·lectiu.

En Jo_n ha perdut la A

Pep Molist (text) i Maria Beitia (il·lustració)

Un viatge per l'obra de Joan Brossa, en forma de conte infantil en què en Joan, a qui li agrada tant jugar amb la forma de les lletres, un dia, perd la lletra A.

Barris de muntanya. Montbau i Sant Genís dels Agudells

Lucía Gómez

Un passeig il·lustrat per carrers, places i parcs de dos barris del nord del districte d’Horta-Guinardó. Dos barris on la natura té molt de protagonisme.

Seguint les petjades. Vilapicina i Torre Llobeta, Turó de la Peira i Can Peguera

Patricia Soler

Seguim les petjades de la il·lustradora per conèixer els indrets i la gent que descriuen tres barris del districte de Nou Barris.

Sant Antoni. Barri, mercat i rondes

Mercè Guiu

Una mirada nova i vibrant d’una urban sketcher sobre el barri de Sant Antoni, que té el mercat com a centre de la seva vida.

Comparteix aquest contingut