Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

  • Fira de Consum Responsable de nit
  • Imatge d'una parada de productes ecològics de la Fira de Consum Responsable
  • Fira de Consum Responsable de nit
  • Imatge d'una parada de la Fira de Consum Responsable
  • Mapa de distribució de les casetes de la Fira de Consum Responsable
  • Detall d'una parada de la Fira de Consum Responsable
  • Exterior d'una parada de bosses de la Fira de Consum Responsable
  • Esfera de Consum Responsable

La Fira es consolida conscienciant sobre l’emergència climàtica

La fira, en la qual s'han presentat una seixantena de projectes, entitats i empreses, s'ha situat a la corona exterior de la plaça entre els dies 20 i 31 de desembre del 2019.

La Fira es consolida en el conjunt d’activitats de Nadal, amb prop de 75.000 visites i més de 130.000 euros en vendes, dades mitjanes similars a l’any passat tot durar 3 dies menys. Durant 10 dies hi han participat més de 60 entitats, empreses i projectes d’economia social i solidària co-organitzant més d’una cinquantena d’activitats que han esdevingut el retorn social d’aquestes entitats a la ciutat per poder participar a la Fira i que, també, tindran continuïtat en la Setmana de Consum Responsable que se celebra la segona quinzena de març.

Per cinquena vegada consecutiva, la fira és l’espai que, per Nadal, mostra a la ciutadania que és possible fer consum responsable i que l’economia social i solidària i de proximitat és ja una realitat a Barcelona. La fira mostra com és possible comprar i consumir de manera sostenible i solidària durant tot l’any i a tots els districtes de la ciutat. 

Les persones visitants han trobat prop de seixanta projectes, entitats i empreses d’economia social i solidària que han ofert un ampli ventall d’oferta d’artesania, alimentació, roba, cultura i coneixement, llibres, salut i cures, entre altres.

L’edició d’enguany, tot i haver reduït la durada en 3 dies menys que el Nadal passat, iguala les xifres mitjanes d’anys anteriors, amb 75.000 participacions (un 62 % dones i un 38 % homes) a les 38 casetes i 130.000 euros en vendes a casetes i parades d’alimentació. Per primer cop enguany s’ha estimat el volum econòmic de les vendes, i s'han assolit aquests 130.000 euros que han obtingut les entitats participants, que demostren que la fira és un suport important per a l’àmbit de l’Economia Social i Solidària de la ciutat.

Consum responsable per una ciutat i un planeta habitables

La Fira d’enguany ha transmès el missatge que amb “consum responsable, fem una ciutat i un planeta habitables” de manera que, al voltant de 1.000 homes i 2.500 dones han participat en les dinàmiques de descoberta de pràctiques per mitigar l’emergència climàtica. Així s’ha convidat a la ciutadania a participar en la descoberta de les pràctiques de consum responsable, visitant les 38 casetes i coneixent allò que les entitats fan des de l’Economia Social i Solidària.

Una de les iniciatives convidava a cada participant a omplir una targeta (una llavor de canvi) i explicar què es pot fer en la seva vida quotidiana per canviar el consum i no el clima. Amb totes les propostes, s’ha construït col·lectivament una exposició que s'ha donat a conèixer el dimarts, 31, en la cloenda de la fira, com a expressió dels propòsits del consum responsable per al 2020.

A més, durant els dies de la cinquena edició de la fira, com en l’edició anterior, s'ha tornat a traslladar a la plaça Catalunya de l’Espai Consum Responsable, que habitualment es troba a l’Oficina Municipal d’Informació a la Persona Consumidora (OMIC). Aquest recurs municipal, obert al març del 2018, es troba a la ronda de Sant Pau, 43, baixos i té com a funció principal informar i sensibilitzar sobre com practicar un consum responsable.

 

La Fira es consolida conscienciant sobre l’emergència climàtica

La fira, en la qual s'han presentat una seixantena de projectes, entitats i empreses, s'ha situat a la corona exterior de la plaça entre els dies 20 i 31 de desembre del 2019.

Comparteix aquest contingut