Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

IV Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

Durant els dotze dies han participat més de 60 entitats, empreses i projectes d’economia social i solidària. 

Ha sumat prop de 53.000 visites i més de 12.200 vendes, la qual cosa millora les dades de l’any passat.

Ja ha finalitzat la IV edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, organitzada pel Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta edició ha superat les xifres d’anys anteriors, i s’ha arribat a més de 53.000 visites i més de 12.200 vendes a les 40 casetes i parades que han estat habilitades per més de 60 entitats, empreses i projectes d’economia social i solidària de la ciutat.

La Fira és l’espai que, per Nadal, mostra a la ciutadania que és possible fer consum responsable i que l’economia social i solidària i de proximitat és ja una realitat a Barcelona. Al llarg de dues setmanes, la Fira mostra com és possible comprar i consumir de manera sostenible i solidària durant tot l’any i a tots els districtes de la ciutat.

L’Espai Consum Responsable millora la sensibilització

Una de les principals novetats d’aquesta IV edició ha estat traslladar a plaça Catalunya durant els dotze dies de la fira l’Espai Consum Responsable, que habitualment es troba a l’Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores. Aquest recurs municipal, obert el passat mes de març, es troba a ronda Sant Pau 43-45 baixos i la seva funció principal és informar i sensibilitzar sobre com fer fàcil i real practicar un consum responsable i potenciar el treball en xarxa dels agents que el promouen.

Durant aquests més de deu dies, la ciutadania ha pogut rebre informació personalitzada i gaudir d’una programació d’activitats per poder conèixer, més i millor, com consumir de manera més ètica i responsable. Ha fet d’altaveu d’iniciatives, i s’hi han ofert jocs, tallers, teatres i projeccions per tal d’animar al consum responsable des del gaudi. En aquest espai han estat ateses una mitjana de 75 persones al dia. Una tasca que s’ha vist complementada amb les activitats de la carpa del Consum Responsable on, cada dia, a les 12 i a les 18 hores, s’han dut a terme activitats teatrals i musicals adreçades al públic familiar. Entre aquestes activitats destaquen les de la cooperativa de joves Recooperem, la desfilada de moda del projecte Diambaar de la cooperativa Diomcoop i l’intercanvi “Llibres que importen”, organitzat per Atrapavientos, un nou concepte d’intercanvi d’objectes preuats emocionalment que creen vincles i històries al voltant de la cultura i el consum.

Com en les altres edicions, les entitats i els projectes que participen en la fira han programat activitats a les mateixes casetes per fer efectiu el seu compromís d’aconseguir un retorn social i cooperatiu a la ciutat.

IV Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

Durant els dotze dies han participat més de 60 entitats, empreses i projectes d’economia social i solidària. 

Ha sumat prop de 53.000 visites i més de 12.200 vendes, la qual cosa millora les dades de l’any passat.

Comparteix aquest contingut